Ce spune Ministerul Sănătății despre tratamentul cu clorochină împotriva COVID-19

De Georgiana Averchi, pe Ultimul update Miercuri, 25 martie 2020, 18:52

Un bărbat din statul american Arizona a decedat, iar soţia lui e în stare gravă după ce și-au administrat fosfat de clorochină, anunță Reuters.

Cei doi soţi, cu vârste de peste 60 de ani, au acuzat primele dureri imediat după ce au ingerat această substanţă, potrivit reprezentanţilor unui spital din Phoenix, administrat de ONG-ul cu specific medical Banner Health.
Sâmbătă, preşedintele american Donald Trump a distribuit pe pagina sa de Twitter un mesaj despre o combinaţie de Hidroxiclorochină şi Azitromicină, afirmând că are “o şansă reală de a fi unul dintre cele mai revoluţionare tratamente din istoria medicinei”, potrivit Agerpres.

Citește și Previziuni șocante: SUA ar putea ajunge la 2,2 milioane de decese din cauza coronavirusului

În cazul apariției unor infecții foarte noi, cum este coronavirusul, este necesară o perioadă de timp pentru descoperirea și testarea unor terapii care să vindece infecția. Aceste terapii trebuie să facă mai mult bine decât rău și de aceea studiile clinice solide sunt foarte importante.
Acțiunea (hidroxi)clorochinei este deocamdată studiată, iar rezultatele clare sunt așteptate peste câteva săptămâni, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul epidemiei.

„Este important ca orice medicament să fie luat doar la indicația medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet”, atrag atenția reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Observatorului Român de Sănătate.
(Hidroxi)clorochina este un medicament folosit și aprobat în tratarea malariei. În prezent, trei studii clinice mari sunt în desfășurare în privința eficienței acesteia în tratarea infecției cu coronavirus, dar va mai dura o perioadă până la apariția unor rezultate. Un studiu a demonstrat eficiența ei asupra coronavirusului, dar în condiții de laborator. Numărul studiilor care au demonstrat impactul pozitiv al administrării (hidroxi)clorochinei la pacienți cu coronavirus este scăzut deocamdată, iar validitatea lor științifică este limitată, subliniază Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate.

Informează-te din surse sigure

Observatorul Român de Sănătate, Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România, derulează o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus.

Citește și Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: „Pandemia de coronavirus accelerează!”

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter