Surprinzător: Din cauza lor poţi să-ţi pierzi minţile!

De Diana Zagrean, pe

Deşi nu suntem conştienţi, multe obiceiuri şi lucruri din jurul nostru ne afectează creierul. În plus, anumite activităţi sau obiecte ne afectează memoria, fără ca noi să avem idee. Şi se întâmplă în fiecare zi! Iată câteva lucruri din cauza cărora poţi să-ţi pierzi minţile. Ştiai că grăsimea în exces sau sexul te fac să-ţi pierzi memoria?
Grăsimea în exces îţi afectează memoria
Pe lângă efectele secundare cunoscute ale obezităţii, cum ar fi riscul de diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială sau alte dereglări metabolice, grăsimea în exces reduce memoria. Potrivit unor studii recente, realizate la iniţiativa unor ONG-uri pentru sănătatea femeilor, pentru fiecare punct în plus al IMC (indicele masei corporale), pierzi un punct la puterea de memorare.
Contraceptivele şi sexul îţi afectează memoria
Viaţa sexuală activă şi partidele fierbinţi din dormitor îţi afectează memoria în mai mutle feluri decât îţi poţi imagina. O femeie de 54 de ani din Statele Untie a ajuns la Urgenţe, panicată din cauza unei subite pierderi de memorie. Spre surpriza doctorilor, diagnosticul a fost de amnezie transientă globală, care se întâmplă atunci când sângele este împins în direcţia greşită de….de vigurozitatea partenerului. Dacă acesta este un caz destul de rar, s-ar putea să vă pună pe gânduri studiul care a demonstrat că pilulele contraceptive au efecte nedorite asupra memoriei. Hormonii din respectivele contraceptive transformă creierul femeii la nivel chimic, astfel că acesta se aseamănă mai mult cu cel al unui bărbat. Astfel, femeile care iau pilule contraceptive îşi amintesc numai imaginea de ansamblu, fără milioanele de detalii pe care le reţin atunci când nu fac terapie cu hormoni.

Citeşte mai departe şi află ce obiceiuri nesănătoase îţi afectează memoria şi te fac, la propriu să-ţi pierzi minţile, pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter