De ce e bine să bei bere

De Unica.ro, pe

Nu este o băutură oarecare. Berea e naturală şi bogată în substanţe hrănitoare pentru organismul tău.
Cu multă vreme în urmă babilonienii, sumerienii şi fenicienii consumau o băutură din cereale fermentate, foarte asemănătoare berii de astăzi.
Totuşi, locul de leagăn al berii este considerat Germania, unde aceasta a început să fie produsă încă din 1200. Peste încă patru secole, în 1605, s-a început şi îmbutelierea ei. Berea este obţinută prin fermentarea cerealelor şi este un produs absolut natural, conţinând apă, hamei, malţ din orz şi drojdie, ceea ce o face foarte nutritiv�

De ce să spui DA berii

Mulţi nu cunosc faptul că berea conţine multe vitamine (A, D, E şi B) şi minerale, cum sunt magneziu, fosfor, potasiu, seleniu sau biotina. În afară de acestea, mai conţine acid folic, ce ajută la prevenirea anemiei şi a stresului şi reduce riscul bolilor cardiovasculare. Berea scade nivelul colesterolului din sânge şi ajută la buna asimilare a alimentelor.

La femei, berea consumată moderat întârzie apariţia menopauzei. Studiile mai îndrăzneţe susţin că berea ajută chiar la prevenirea cancerului de sân, de colon, de prostată sau cel ovarian, datorită substanţei Xanthohumol pe care o conţine. Părerea că berea îngraşă este mai mult un mit decât o realitate.

O sticlă de bere de 500 ml conţine în jur de 200 de calorii, în rest nu are nici grăsimi, nici zahăr şi chiar ajută la eliminarea toxinelor din organism. Determină însă creşterea apetitului, iar alimentele grase sau sărate pe care le consumi îţi pot influenţa greutatea.

Deşi la noi este mai puţin folosită la gătit, în alte regiuni berea asigură mâncărurilor o aromă aparte, ajutând la prepararea cărnii de pui, a peştelui sau a sosului marinat.

Cei mai mari consumatori de bere sunt cehii, cu 163 litri de bere pe cap de locuitor, într-un an, urmaţi de germani cu 117 litri. În România se consumă anual în jur de 60 de litri de bere pe cap de locuitor, însă cifrele sunt în creştere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter