Berea este bună pentru sănătate!

De Libertatea pentru femei, pe

Un pahar pe zi face minuni! În doze corespunzătoare, berea poate fi cel mai ieftin și plăcut medicament. Dacă nu vindecă, măcar previne îmbolnăvirea, ceea ce e extraordinar!
După apă și ceai, e cea mai populară băutură din lume. Este printre puținele produse care păstrează rețeta din ingrediente strict naturale, drept pentru care specialiștii o recomandă cu încredere. Dar, atenție! Nu mai mult de 330 ml pe zi doamnele și dublul cantității, domnii! Păstrând proporțiile, berea se poate transforma în leac.

Adevărat sau fals?

► Îngrașă

Nimic mai fals. „În cantitățile recomandate, poate contribui la menținerea greutății optime. Hidratează, ușurează digestia și conține 43 kcal la 100 ml cu alcool şi 17 kcal la 100 ml, cea fără alcool”, spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

► Face burtă

Fals. Studiile au demonstrat că nu berea e vinovată pentru abdomenul proeminent, ci alimentația nesănătoasă. „Consumul moderat nu afectează indicele de masă corporală, dacă se adoptă o dietă echilibrată. Am urmărit circumferința abdominală a subiecților, iar aceasta nu s-a modificat din cauza berii. Dar trebuie respectate proporțiile!”, a declarat prof. Ramon Estruch, de la Facultatea de Medicină din Barcelona, membru al „Cerveza Y Salud”.

►Elimină pietrele

Adevărat! Berea conţine minerale esenţiale, mult potasiu și magneziu și puțin sodiu și calciu, așa că previne formarea pietrelor la bilă şi rinichi. „Pentru eliminarea nisipului de la rinichi, îndrăznesc să recomand abuzul de bere, dar fără alcool”, spune dr. Alin Popescu.

►Combate ulcerul

Așa este. Helicobacter pylori, bacteria responsabilă pentru apariția ulcerului, și-a găsit inamicul de temut în bere. Prin urmare, consumul moderat ne apără și de ulcer.

►După efort, apă

Fals! Datorită conţinutului mare de apă, de 93%, și de elemente nutritive, precum şi a conţinutului caloric mic, berea fără alcool hidratează organismul mai bine decât apa, în special după efortul fizic intens. Este sățioasă și combate setea.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter