Ce analize să faci anul acesta. Calendarul sănătăţii 2014

De Libertatea pentru femei, pe

Ba n-ai timp, ba n-ai bani, ba ca nu eşti pregatita… Tot amâni vizita la medic şi nu e bine. Arata ca ţii la tine şi fa-ţi din vreme programarile, pentru un 2014 cu sănătate.
Lasa la o parte toate celelalte prioritaţi şi pune în prim-plan sanatatea, în 2014. Îţi vor fi de ajutor, cu siguranţa, sugestiile noastre. Ţine doar de tine sa respecţi calendarul programarilor.
FEBRUARIE Verifica starea glandelor printr-o vizita la endocrinolog. Cardiologul te va ajuta sa vezi cam cum stai cu „motorul vieţii” şi daca inima se simte bine.
MARTIE Ca sa privesti viitorul în roz, trebuie sa ai vederea buna. Asa ca un consult oftalmologic nu strica. Ai putea sa verifici si starea de sanatate a sistemului digestiv, inclusiv printr-o colonoscopie, mai ales daca te stii cu antecedente în familie. S-ar impune si un test pentru prevenirea alergiilor.
APRILIE Chiar daca ai un partener stabil, chiar daca te ştii „cuminte”, nu ignora bolile cu transmitere sexuala. Un set de analize în acest sens e bine-venit. Nici un control stomatologic însoţit de igienizarea profesionala a gurii nu trebuie evitat.
MAI În prag de vara, verifica predispoziţia la atacuri de panica şi afecţiuni psihice. Testeaza-ţi tensiunea şi fa un test de prevenire a osteoporozei.
IUNIE Aluniţele şi pielea la control! Daca suferi de migrene, trebuie sa afli cauza şi sa scapi de ele.
IULIE Pregateşte-te de vacanţa, luând masuri pentru prevenirea bolilor şi infecţiilor specifice. Programeaza-te la o mamografie sau ecografie mamara.
AUGUST Verifica sanatatea coloanei vertebrale şi a sistemului osos. E o perioada buna pentru intervenţii chirurgicale, în caz ca ai nevoie de aşa ceva. Poţi face şi un consult ORL.
SEPTEMBRIE Vaccineaza-te împotriva gripei şi verifica starea de sanatate a ovarelor.
OCTOMBRIE Testeaza-ţi plamânii şi rinichii. Ia legatura cu un specialist şi verifica daca eşti predispusa la Alzheimer şi daca beneficiezi de o sanatate mintala perfecta.
NOIEMBRIE Afla în ce stare e ficatul şi protejeaza-l! Cu aceasta ocazie, testeaza şi nivelul colesterolului. E cazul sa faci şi o ecografi e abdominala completa.
DECEMBRIE Solicita un test pentru depistarea eventualelor hemoragii oculte sau a prezenţei bacteriilor şi paraziţilor în fecale. Vizita la proctolog poate continua cu o rectoscopie şi, dupa caz, cu tratament nedureros împotriva hemoroizilor.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter