5 greșeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire

De Unica.ro, pe
Cunosc multe persoane care aleg să țină cură de slăbire... după capul lor sau neconsiliate de nici un specialist, sperând să scape rapid de kilogramele în plus. Astfel de cure de slăbire intensive aduc, însă, mai multe dezavantaje decât beneficii, avertizează specialiștii. Iată unde poți greși.

Citește și: 9 alimente care te ajută să slăbești

 

  1. Vrei rezultate peste noapte. Nu încerca să scapi într-o lună de kilograme depuse pe parcursul anului, spune Răzvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center. Nu vei reuși decât să slăbești nesănătos, să încetinești metabolismul, iar atunci când vei reveni la stilul de viață cu care erai obișnuită, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slăbești treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare și multă voință.
  2. Te înfometezi. O altă greșeală des întâlnită în curele de slăbire este faptul că devii foarte restrictivă cu organismul tău, fapt care duce într-un timp destul de scurt la o corvoadă. Cât timp dieta se bazează doar pe renunțare vei fi mereu tentată să cedezi. Trebuie să abordezi problema cu calm și răbdare, să progresezi de la o săptămână la alta, să încerci să elimini unul câte unul din alimentele nerecomandate.
  3. Nu faci mișcare. Procesul de slăbire nu presupune numai dietă. Kilogramele în plus și celulita cauzate de stilul de viață sedentar nu vor ceda ușor numai prin acea dietă. Ai nevoie de mișcare! Nu scăpa micile ocazii de a face mișcare: nu lua liftul, urcă pe scări; mergi pe jos măcar 15 minute pe zi; dimineața când te trezești, fă 20 de abdomene. Evită să ții dietă și să fii sedentar în același timp.
  4. Numeri caloriile. Ți-ai propus poate să atingi un număr de x calorii pe zi, însă, atenție, faptul că atingi acest target nu ajută mereu la slăbit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în timp de 500 de calorii obținute din zaharuri agravează situația și abordarea. Este foarte important de unde extragi aceste calorii. Încearcă să mănânci alimente bogate în nutrienți de calitate, nu doar alimente sărace în calorii.
  5. Nu te recompensezi. Nu în ultimul rând, trebuie să ai in vedere faptul că ești ca într-o competiție unde, din când în când, meriți un bonus pentru a putea continua. Drept urmare, din când în când (de exemplu, la fiecare zece zile/2 săptămâni) meriți o recompensă, fie că este vorba de o „plăcere vinovată“ (o prăjitură cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter