5 beneficii ale vișinelor

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 13 aprilie 2021, 15:10
Vișinele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. O porție de fructe conține trei grame de fibre și 10 miligrame de Vitamina C, ceea ce reprezintă 13% din necesarul zilnic.

Fie că le mănânci proaspete, le pui în smoothie, le bei sucul sau le adaugi în tarte şi compoturi, vișinile îți vor aduce foarte multe beneficii.

5 beneficii ale vișinelor

Sunt o adevărată forță nutrițională

Fructul are această nuanţă bogată de roşu datorită conţinutului ridicat de antociani, un tip de antioxidant care poate lupta împotriva leziunilor provocate de stresul oxidativ, deci a radicalilor liberi. Conform studiilor, vişinele conţin substanţe nutritive precum fibre, carotenoide, vitamina C şi potasiu, în timp ce au un nivel relativ scăzute în calorii, de doar 70 de calorii pe porţie.

Citește și: Codiţele de vişine, benefice pentru sănătate. Vezi la ce afecţiuni ajută

Te ajută să adormi mai repede

Fructul are în  mod natural un conţinut ridicat de melatonină, un hormon care joacă un rol esenţial în ciclul nostru de somn-trezire şi ne ajută să adormim. Potrivit unui studiu efectuat de cercetători din Marea Britanie, persoanele care au consumat un pahar de suc de vişine după ce s-au trezit şi unul înainte de a merge la culcare dorm ​​mai bine şi mai mult timp în decursul unei perioade de o săptămână decât cei care nu au băut suc de vişine.

Diminuează durerea musculară după ce ai făcut sport

Sucul de vişine este bun pentru sportivi, pentru că este demonstrat că ajută la reducerea durerii musculare de după antrenament. Un studiu publicat în Jurnalul Societăţii Internaţionale de Sport şi Nutriţie a constatat că alergătorii pe distanţe lungi care au băut suc de vişine în săptămâna de dinainte competiţiei au raportat mai puţine dureri musculare după ce au terminat de alergat decât cei care au băut alte sucuri de fructe. Cercetătorii susţin că antioxidanţii din vişine pot ajuta la scăderea inflamaţiei produse după o competiţie sportivă, care este foarte solicitantă.

Ajută la diminuarea durerii în cazul artritei

Efectele benefice ale vişinelor asupra gutei (o formă comună, dureroasă a artritei) au fost bănuite încă din anii 1950. Conform celor mai recente studii, consumul de cireşe şi de vişine poate reduce nivelul de durere la persoanele care suferă de această afecţiune, posibil prin scăderea nivelului de inflamaţie.

Citește și: Cireşele, vişinele, căpşunele, deliciu terapeutic

Ajută la scăderea tensiunii arteriale

Vişinele sunt foarte bogate în polifenoli, un tip de antioxidant care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Cercetătorii din Anglia au descoperit că, după trei ore de la consum, sucul de vişine a scăzut tensiunea arterială sistolică la bărbaţii cu hipertensiune arterială cu aproximativ 7 mm HG.

Uite cele mai simple retete de dulceata de visine!

Foto: Hepta Photo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter