5 alimente care îţi distrug sistemul imunitar

De Diana Zagrean, pe

Citim mereu despre alimente care sunt sănătoase, bune pentru anumite afecţiuni, sau pline de antioxidanţi. Există, însă şi alimente care îţi distrug sistemul imunitar. Vezi care sunt şi învaţă cum să le eviţi.
 
Zahăr şi produse dulci
Nu degeaba este mereu pe listele negre ale nutriţioniştilor. Zahărul nu aduce niciun avantaj sau nutrient organismului, dar produce carii, afectează creierul şi creşte glicemia.
Studii recente arată că un nivel crescut al zahărului din sânge reduce capacitatea organismului de a se apăra de infecţii.
Medicii recomandă să evitaţi zahărul şi dulciurile în sezonul răcelilor şi gripelor, pentru a vă îmbunătăţi sistemul imunitar.
Cereale şi pâine albă
Cerealele de pe piaţă conţin, majoritatea mult zahăr şi sare, care atacă sistemul imunitar, în loc să-l consolideze.
Dacă vrei să mănânci sănătos, încearcă o banană cu câţiva fulgi simpli de ovăz, amaranth, sau quinoa şi lapte de migdale sau cocos.
Alimentele grase
Grăsimile nu sunt bune nici pentru siluetă, dar nici pentru imunitate.
O dietă bogată în grăsimi, mai ales din cele saturate şi trans reduce capacitatea organismului de a se apăra de infecţii.
În plus, studii recente au arătat că dietele bogate în grăsimi înfluenţează apariţia unor tipuri de cancer, deşi nu aceasta este cauza apariţiei lor.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter