30 de trucuri pentru silueta ta

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă ţi-ai propus să dai jos câteva kilograme, acum e momentul. Se apropie Sărbătorile şi ar fi păcat să nu te îmbraci aşa cum vrei. Cu trucurile pe care ţi le prezentăm noi, dieta nu ţi se va mai părea un calvar.
Stop!
De fiecare dată când vezi o farfurie apetisantă, imaginează-ţi cum arată delicatesele respective pe şoldurile tale.
Puşculiţa
Nu păstra mărunţişul în buzunare sau în portmoneu, pentru că vei fi tentată să îl cheltuieşti pe un pateu sau o Cola. Mai bine bagă-l într-o puşculiţă. Ca avans pentru rochia cea strâmtă pe care ţi-o vei cumpăra în curând.
Educă-ţi stomacul
Porţiile mari îţi lărgesc stomacul. Aşadar, obişnuieşte-te să nu îţi pui în farfurie cât pentru doi. Nici măcar când e vorba de salate, care nu îngraşă.

Cine este şeful?
De când faci tu ceea ce vrea o felie de tort? Tu eşti şeful, tu deţii controlul.

Băuturi calde
Băuturile calde îţi dau senzaţia de saţietate. Un efect foarte bun îl au ceaiul şi sucul de roşii.

Periajul limbii
După fiecare masă, spală-te pe dinţi şi curăţă-ţi bine limba cu periuţa (de preferinţă cu pastă de mentă). Poţi fi tentată să mănânci ceva, doar pentru a scăpa de gustul neplăcut din gură.

Culoarea neagră
Din farfurii negre sau bleumarin mănânci mai puţin decât din cele de culoare deschisă.

Mirosuri împotriva foamei
Un studiu efectuat de cercetători americani a relevat că anumite mirosuri îi transmit creierului semnalul că stomacul este plin. Este valabil pentru mirosul de mentă şi cel de mere verzi.

Parfum în loc de ciocolată
Parfumul puternic îţi taie pofta de ciocolată. Pune câteva picături pe o batistă şi inspiră adânc.

Cordon strâns
Leagă-ţi cordonul sau încheie cureaua în aşa fel încât să te strângă puţin. Îţi va aminti că e cazul să te opreşti după două porţii.

Mâncarea care nu se vede se uită
Nu lăsa la îndemână nimic care te-ar face să pofteşti. Pune mâncarea care rămâne după masă la congelator. Poţi să o dezgheţi înaintea mesei următoare.

Foc mic
Când găteşti sau prăjeşti la foc mic, foloseşti mai puţină grăsime.

Pauza de reclame
Reclamele de la televizor te pot face să pofteşti. De aceea, este bine să îţi faci de lucru în altă cameră în pauza în care se difuzează reclame.

Spune NU
Ţi se pare nepoliticos să îi spui cuiva „Nu”, când te serveşte cu o bomboană sau un fursec? Atunci spune-i „Nu, mulţumesc”.

Lumina difuză
Lumina puternică activează toate simţurile – inclusiv pofta de mâncare. În concluzie: când cinezi, aprinde doar o veioză sau, şi mai bine, câteva lumânări.

Împarte la patru
Ca să fii sigură că te hrăneşti corect, împarte farfuria în patru porţiuni. Pune pe trei dintre ele legume sau fructe şi pe cea de a patra carne sau produse lactate.

Ţelină crudă
Când te uiţi la televizor, înlocuieşte alunele sau snack-urile cu o rădăcină de ţelină. Are gust bun, e hrănitoare, stimulează digestia şi, în plus, 500 de grame conţin doar 75 kcal.

Pâine împotriva foamei
Îţi este foarte foame, deşi mai e mult până la ora mesei? Roade o felie de pâine uscată. Calmează papilele gustative.

Cură de dezintoxicare
Din când în când, alege câte o zi pentru dezintoxicarea organismului. În acea zi, renunţă complet la cafea. Înlocuieşte-o cu ceai de urzici. Bea cel puţin 1,5 l de apă. Mănâncă doar castraveţi, cartofi, roşii, ardei, pătrunjel şi ananas.

Mişcare
Joggingul, mersul pe bicicletă şi înotul sunt cei mai buni aliaţi ai tăi, dacă ţi-ai propus să slăbeşti. Alege-ţi una dintre variante şi practic-o de cel puţin 5 ori pe săptămână, câte 30 de minute. Va avea un efect benefic asupra metabolismului tău.

Sosuri uşoare
Când faci un sos, înlocuieşte smântâna cu lapte pentru cafea. Scapi astfel de o mare cantitate de grăsimi.

Fă muşchi
Găseşte-ţi timp pentru gimnastică şi antrenează-ţi muşchii. Masa musculară îţi va fi de mare ajutor la arderea caloriilor.

Ajutor în timpul dietei
Substanţele conţinute de Ginseng măresc capacitatea de concentrare şi rezistenţa la stres, dar au şi un efect energizant. Cu alte cuvinte: te vor ajuta să fii în formă şi în perioada în care ţii dietă. Se găseşte la farmacii sau plafare.

Cartofi cu iaurt
Îţi plac cartofii franţuzeşti? Înlocuieşte smântâna cu iaurt. Vor avea un gust la fel de bun, dar vor conţine mult mai puţine grăsimi.

Duşuri alternative
Când circulaţia sângelui e optimă, şi metabolismul funcţionează cum trebuie. De aceea, fă în fiecare dimineaţă timp de 2 minute un duş cu apă când caldă, când rece.

Smochine la desert
Smochinele conţin multe vitamine şi minerale, sunt săţioase şi stimulează digestia. Când ţi-e poftă de ceva dulce, înlocuieşte ciocolata (50 g = 16 g grăsimi şi 246 kcal) cu smochine uscate (50 g = 0 g grăsimi şi 35 kcal).

Ulei cu pensula
Un mod de a economisi calorii când găteşti: foloseşte o pensulă pentru a unge tigaia cu ulei. Astfel vei fi sigură că mâncarea nu va conţine grăsimi în exces.

Lapte
Combină laptele cu lapte degresat (raport 50: 50). Nu vei simţi diferenţa de gust. În schimb, la fiecare pahar de 200 ml vei consuma cu 3 grame mai puţină grăsime.

Friptură fără grăsime
Aşază carnea pe folie de aluminiu şi nu te zgârci cu condimentele. Astfel, poţi să faci friptură fără să foloseşti ulei sau untură.

Mere în loc de snack-uri
Mărul conţine multă vitamina C, cel mai important aliat al tău în timpul curei de slăbire. Stimulează producerea unor hormoni responsabili cu dizolvarea grăsimilor.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter