10 alimente care arată ca organele pe care le vindecă

De Simona Josan, pe Ultimul update Joi, 05 noiembrie 2015, 16:46
”Lăsați mâncarea să vă fie medicament și medicamentele să vă fie mâncare!”, îndemna Hipocrat, părintele Medicinei. Cu alte cuvinte, natura ne oferă vindecare prin fructele și legumele pe care ni le pune la dispoziție. Iar ca indiciu, tot natura ni le oferă în forma sau culoarea organelor pe care acestea le vindecă.

Iată care sunt acestea!

1.Grapefruitul este bun pentru sân

san-grape

Grapfruitul, dacă este secționat, are aceeași consistență precum compoziția glandelor mamare. Conform doctorilor, grapefruitul conține substanțe numite limonoizi, care s-a demonstrat că sunt inhibatori ai celulelor canceroasela sânul uman.

2.Nucile sunt bune pentru creier

creier-nuca

Nucile fac parte din superalimente și ajută la memorie. Nu degeaba, forma acestora seamănă izbitor cu forma creierului uman. Sunt o bună sursă de acizi grași Omega 3 și au acid folic și alte vitamine B, precum și vitamina E.

3.Morcovul ajută ochiul

morcov-ochi

Dacă secționăm o rădăcină de morocv vom observa cțt de bine seamănă cu ochiul uman. Leguma este bogată în vitamina A, despre care se  știe că ajută vederea, protejează împotriva degenerării maculare și împiedică dezvoltarea cataractei.

4.Țelina, beneficii pentru oase

telina-os

Frunzele de țelină au aceeași structură precum oasele, dar sunt și bune pentru sistemul osos. Conțin silicon, care dă osului uman forță, iar dacă osul uman are în compoziție 23 la sută sodiu, aflați că și țelina are exact același procent de sare.

5.Roșia, excelentă pentru bolile cardiace

rosie-inima

Nu doar că au forma inimii, dar roșiile ajută și la buna funcționare a acestui organ. Licopenul din roșie ajută la oxigenarea și circularea sângelui spre inimă. Consumul de licopen previne riscul apariției bolilor de inimă, arată studiile. De asemenea, roșiile sunt și bogate în vitamina C, la fel de bună pentru cord.

6.Ciupercile ne ”ascut” urechile

ciuperca-ureche

O secțiune dintr-o ciupercă arată exact ca urechea umană. De-a lungul timpului s-a demonstrat că vitamina D pe care o au în compoziție ciupercile este esențială pentru prevenirea pierderii auzului.

7.Avocado are forma uterului

avocado-uter

Forma fructului de avocado arată exact precum cea a uterului, iar studiile arată că acesta ajută la echilibrarea hormonilor și previne apariția cancerului de col. Încă o asemănare izbitoare între uter și avocado: dacă fetusului îi ia 9 luni să se dezvolte complet, aceeași perioadă este necesară și fructului de avocado să ajungă la maturitate, când este cules.

8.Ghimbir este folositor stomacului

ghimbir-stomac

Ghimbiru ajută digestia, în plus, secole această rădăcină a fost folosită ca remediu pentru tratarea bolilor de stomac. Fitochimicalele pe care le găsimîn ghimbir inhibă stările de vomă sau greață, pe care le avem uneori din cauza stomacului.

9.Strugurii previn riscul apariției cancerului pulmonar

struguri-plamani

Forma ciorchinilor de struguri este asemănătoare cu alveolele pulmonare, ”săculeții” prin care oxigenul (O2) este transferat în sânge, ajungând ulteroir în hematii. Un regim alimentar bogat în struguri reduce risculu apariției cancerului. Semințele din struguri conțin proantocianidină, care reduce aparția alergiilor ce pot provoca astmul.

10.Cartofii dulci au forma pancreasului

cartofi-dulci-pancreas

Bulbii au substanțe care ajută pancreasul la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Conțin vitamina B6, care inhibă celulele canceroase pancreatice.

Foto: 123rf.com, Pixabay, Foter.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter