Tipuri de certuri care duc la despărţire

De Stela Moisescu, pe

Multe despărţiri sunt precedate de certuri repetitive. Dacă ai impresia că tu şi iubitul tău purtaţi mereu aceeaşi ceartă, ar fi cazul să analizezi în amănunt…
… tensiunile care vă macină şi vă aduc în acelaşi impas ori de câte ori vă contraziceţi. Există câteva tipuri de certuri clasice care aduc cuplurile în prag de despărţire.

A cui e vina în pat?

Problemele sexuale pot naşte certuri, care, într-un final, să ducă la despărţire. Practic, cel nesatisfăcut adună frustrări şi dă vina pe celălalt. Iubitul te poate acuza că eşti pudică pentru că nu vrei să-i îndeplineşti o fantezie sau poate insinua că suferi de o disfuncţie sexuală, pentru că nu poţi atinge orgasmul. E mai simplu să-l faci pe cel de lângă tine să creadă că are o problemă. Astfel de certuri nu fac decât să aprofundeze frustrările sexuale existente sau să nască unele noi.

Dă click şi află mai multe despre când este sexul motiv de despărţire!

E normal ce-mi place mie

 O critică extrem de periculoasă şi, evident, deloc constructivă, este cea în care este negată normalitatea partenerului. Reproşurile în care îţi spune că nu eşti normală îţi scad încrederea de sine şi te pot determina să faci compromisuri prea mari pentru persoana iubită. Analizează cu atenţie argumentele lui şi schimbă ceva doar dacă simţi că e vorba de o îmbunătăţire. Altfel, vei aduna frustrări şi cu prima ocazie în care el te dezamăgeşte cu ceva, vei răbufni. La polul opus, nu îţi exprima nemulţumirile sub formă de reproş, căci iubitul va adopta o poziţie defensivă.

Îl obligi să îţi dea raportul

Lipsa de încredere în partenerul de viaţă va naşte cu siguranţă certuri ameninţătoare pentru viitorul relaţiei, cum ar fi: certurile în care îl acuzi că te înşală, deşi nu ai nicio dovadă, atunci când te superi că nu îţi dă parolele personale sau că iese în oraş fără tine, ori îl interoghezi la telefon, ca să vezi unde e şi ce face.

Recurgi la un ultimatum

Ultimatumurile apar atunci când unul dintre parteneri simte că relaţia nu este o prioritate pentru celălalt. Într-un moment de disperare sau, dacă vrei, egoism este formulat un ultimatum. De ce nu funcţionează niciodată ultumatumurile? Pentru că cel pus să aleagă se simte constrâns şi alege întodeauna varianta „cealaltă”.

Planurile voastre de viitor nu converg

Un alt tip de ceartă clasică, care duce la despărţire, este cea care priveşte planurile voastre de viitor. Destul de greu puteţi ajunge la un consens atunci când de exemplu tu vrei să locuieşti într-un oraş, el în altul sau tu vrei copii într-un an, maxim, dar el vrea să mai aştepte câţiva ani până să întemeieze o familie.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter