5 probleme sexuale majore pe care le puteţi avea în dormitor

De Lumea Femeilor, pe
Sex

Obezitatea, lipsa încrederii în sine, ejacularea precoce, durerea în timpul contactului şi lipsa orgasmului sunt problemele cel mai des întâlnite în pat. Pentru că actul sexual normal se realizează între o femeie şi un bărbat, problemele care pot apărea îi privesc pe amândoi. Viaţa amoroasă este unul dintre pilonii unei relaţii, aşa că nu trebuie neglijată.

1 Obezitatea

Persoanele supraponderale se confruntă cu două probleme, când vine vorba de sex. Ele suferă din cauza aspectului fizic – fapt ce îi inhibă emoţional –  şi simt mai puţină plăcere din cauza grăsimilor acumulate pe pereţii vaselor sanguine (sensibilitatea în zona organelor genitale este, implicit, mai redusă). În acest caz sunt recomandate: mersul cu bicicleta, „plimbările” în stil alert şi exerciţiile de yoga.

2 Neîncrederea în sine

Fie că persoana respectivă nu se simte confortabil cu felul în care arată, fie că a suferit decepţii, neîncrederea are un efect distructiv asupra vieţii sexuale. Acest gen de problemă îşi găseşte rezolvarea cu ajutorul unor persoane de specialitate (psiholog, sexolog), sau apelând la o schimbare majoră. De exemplu, dacă neîncrederea ta este cauzată de aspectul fizic, încearcă să schimbi programul de alimentaţie şi pe cel de sport. Dacă prima experienţă sexuală a fost neplăcută, sau chiar traumatizantă, trebuie să porţi o discuţie cu actualul tău partener, ca să îţi înţeleagă problema şi să îţi acorde toată atenţia şi tandreţea.

3 Ejacularea precoce

Cea mai frecventă afecţiune sexuală masculină este cauzată de lipsa de experinţă sau de fenomenul „sex sporadic”. Dacă ai suferit mai multe accidente de acest gen în pat, devii nesigur pe competenţa propriului organ genital. Deşi ejacularea poate fi controlată! Ce-i drept, cu exerciţiu. Există un grad de excitabilitate peste care majoritatea bărbaţilor nu pot trece. O dată trecut pragul, ejacularea nu mai poate fi oprită. Cu ajutorul contactelor sexuale repetate poţi idenifica acest prag, iar când simţi punctul maxim al erecţiei, fă o pauză. În acest timp penisul revine la erecţia medie, iar partida poate continua. Este indicat ca opririle să se repete pe timpul exerciţiului, cel puţin de două, trei ori. Astfel obţii o partidă de 15 minute – timpul ideal, după spusele specialiştilor.

4 Durerea în timpul contactului

Această problemă apare şi la femei, dar şi la bărbaţi, şi anunţă o afecţiune la nivelul organelor genitale. Este indicat ca ambii parteneri să consulte un doctor. Dacă durerea apare doar la ea, din cauza dimensiunii penisului partenerului, se recomandă folosirea lubrifiantului sau a unei creme intime, dar şi selectarea poziţiilor sexuale care sunt confortabile şi nedureroase.

5 Lipsa orgasmului

Majoritatea femeilor care suferă de anorgasmie (lipsa orgasmului) preferă să mimeze, decât să fie numite frigide. Poţi cere ajutorul unui specialist, sau poţi îmbina tratamentele naturiste cu propria ta voinţă. Trebuie doar să vrei şi să nu iei acest subiect în glumă. De exemplu, ia-ţi o după-amiază liberă şi relaxează-te în cadă.  Foloseşte uleiuri şi sare de baie, relaxează-te şi descoperă-te!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter