Ce înseamnă să fii bisexual?

De Mia, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:25
Sex

Bisexuale sunt doar persoanele confuze, care nu se pot hotărî dacă sunt lesbiene sau homosexuali? Cum poţi fi atras de genuri diferite, chit că eşti femeie sau bărbat? Află ce înseamnă să fii bisexual!

Ce este bisexualitatea

Deşi nu este considerată o orientare sexuală în sine de către heterosexuali şi adesea bisexualii au fost damnaţi, nu înseamnă că ei chiar sunt confuzi sau că nu îşi dau seama dacă le plac fie bărbaţii, fie femeile. Bisexualitatea este una dintre cele trei orientări sexuale principale – hetero, homo şi bi-sexual – clasificate până în prezent şi reprezintă atracţia romantică ori sexuală faţă de persoane de acelaşi sex sau de sex opus.
Deseori persoanele bisexuale mai sunt numite şi pansexuale – adică cele care nu prezintă nicio preferinţă în faţa sexului partenerului – însă aceasta este şi diferenţa între un bi şi un pansexual. Chiar dacă un bisexual nu are preferinţe de sex, genul nu îi este indiferent, spre deosebire de pansexuali, care simt atracţie sexuală faţă de orice fel de persoană (şi transsexuali ori hermafrodiţi, de exemplu).
Cu toate acestea, un om bisexual simte aceleaşi lucruri ca un homosexual sau heterosexual – nu înseamnă că este atras de ambele genuri în acelaşi timp, nu înseamnă că va fi cu siguranţă infidel pentru că are, aparent, de două ori mai multe opţiuni decât cei din jur.
Bisexualii au propriul steag, ca şi homosexualii: steagul are doar trei culori: roz, violet şi albastru. Violetul este aşezat la mijloc şi semnifică întrepătrunderea sexelor – bisexualii sunt atraşi atât de femei, cât şi de bărbaţi. Ca simbol, sunt reprezentaţi de două triunghiuri, roz şi albastru, care se întrepătrund, iar colţul atins este violet.

Primele dovezi ale bisexualităţii

Abia în societatea modernă a fost clasificată orientarea sexuală – în cele trei principale, cum am precizat şi mai sus. În Grecia Antică libertatea şi explorarea sexuale stăteau la loc de cinste, iar dacă, spre exemplu, un bărbat avea o soţie şi în acelaşi timp un amant bărbat, nu era considerat homosexual ori bisexual, iar societatea nu îl considera un paria pentru că nu se conforma modelului general acceptat.
Şi în Roma Antică, un bărbat (născut liber) era acceptat din punct de vedere social dacă întreţinea relaţii heterosexuale şi homosexuale, atâta timp cât deţinea rolul partenerului activ (şi nu al celui pasiv).
Ce înseamnă să fii bisexual?

Ce înseamnă să fii bisexual în România?

Am stat de vorbă cu o tânără româncă, bisexuală. Iată ce a spus despre orientarea sa sexuală în societatea în care trăim:
„În România comunitatea lgbt (comunitatea de lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) e jalnică…e prost vazută şi totul trebuie să fie secret sau la polul opus roz strident şi gay pride. Lgbt e asociată la noi cu depravare toală, cu SIDA şi cu oameni perverşi şi bolnavi. Oamenii care sunt bi sau gay sau altceva la noi stau cât mai ascunşi, pentru că societatea noastră ii vede ca pe niste bolnavi. Sunt grupuri, dar şi acelea sunt dominate de extreme – adică swingerii pe de-o parte, în anumite cluburi, gay-i stridenţi de altă parte. Oamenii obişnuiti cu astfel de înclinaţii sunt în secret din ce ştiu eu. Adică cei care nu-şi pun nici pene şi nici nu vor schimbare de sex şi nici nu se prostitueaza ca Naomi.
Bisexual este un termen şi mai vag la noi, bărbatii îl confundă cu gagici care se sărută şi se pipăie în faţa lor pe Playboy channel. Eu sunt destul de deschisă, dar nu 100%. Când văd că dau peste oameni inteligenti şi deschişi, le spun că sunt bisexuală dacă se ajunge la acest subiect, dar când văd că e plin de încuiaţi, mai bine ţin asta doar pentru mine. Nu am avut probleme până acum, decât cu iubiţii geloşi, dar asta e altă poveste”, ne-a povestit tânăra.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter