Ce analize să faci înainte să treci la sexul neprotejat

De Sandra Sarbu, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:37
Sex

Este important să te protejezi atunci când faci sex, mai ales dacă ai un partener nou, dacă nu vrei să rămâi însărcinată sau dacă vrei să eviţi orice infecţie ori boală cu transmitere sexuală. Înainte să renunţaţi la prezervative, ar trebui să vă faceţi câte un set de analize. Uite pe care ar trebui să le faci tu:

Secreţiile vaginale

Acesta este unul dintre cele mai comune teste pe care le poţi face la cabinetul de ginecologie. Este foarte simplu, atunci când mergi la control, medicul recoltează secreţia vaginală cu un beţişor, apoi îl trimite la laborator. Acest test este important pentru că detectează orice modificare la nivelul mucoasei vaginale, astfel încât poate depista cancerul de col uterin încă de la început şi diferite infecţii şi boli cu transmitere sexuală.

Testul Babeş-Papanicolau

Odată ce ţi-ai început viaţa sexuală ar trebui să faci acest test măcar o dată pe an (mai ales dacă foloseşti anticoncepţionale). Papanicolau poate depista orice anomalie celulară precanceroasă – şi este important să îl faci pentru că această boală nu are simptome la început.
Citeşte pe pagina următoare despre testul VDRL şi testul HIV!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter