Sexul îi face pe bărbaţi mai sănătoşi

De Stela Moisescu, pe

Instinctul bărbaţilor de a gândi uneori doar în interes sexual nu este pur întâmplător. „Activitatea sexuală regulată nu are doar scop recreaţional. Ea este vitală în ceea ce priveşte…
… sănătatea fizică, psihologică şi emoţională a bărbatului”, spune doctorulul Barry Buffman.

Sunt 10 argumente care confirmă faptul că sexul îmbunătăţeşte starea generală de sănătate a bărbatului. Iată-le!

1. Penisul nefolosit se atrofiază

Aşa cum facem sport ca să fim în formă fizică, bărbatul trebuie să-şi menţină în formă penisul. Ce fel de exerciţiu îi este indicat bărbatului? Provocarea erecţiei, specifică Buffman.

Bărbaţii care nu au o viaţă sexuală regulată riscă, pe termen lung, atrofierea penisului şi să aibă o disfuncţie erectilă. Aşadar, doctorul recomandă ca bărbatul să facă „exerciţii” de cel puţin trei ori pe săptămână.

2. Riscul de cancer la prostată

Dacă bărbatul ejaculează în mod regulat, acesta va avea cu 30% mai puţin risc de a face cancer de prostată. Ejaculările dese „curăţă” prostata şi scad riscurile dezvoltării cancerului de prostată.

3. Arderea caloriilor într-un mod sigur

Majoritatea bărbaţilor preferă sexul, nu mersul la sală. Aşadar, sexul este o variantă „sigură” şi la fel de eficientă de ardere a caloriilor şi de îmbunătăţire a presiunii sangvine.

4. Depresie, oboseală şi libido scăzut

Sexul încurajează producerea de testosteron în cazul bărbaţilor. Nivelurile scăzute de testosteron, în cazul unei activităţi sexuale reduse, provoacă depresie, oboseală şi pierderea poftei de sex, fapt care generează un cerc vicios.

5. Riscul bolilor cardiovasculare

Sexul scade presiunea sangvină ridicată, fapt care asigură sănătatea cardiovasculară. Potrivit unui studiu, bărbaţii care fac sex de cel puţin trei ori pe săptămână reduc substanţial riscul de a face infarct.

6. Stresul, suportat mai greu de organism

Bărbaţii cu o viaţă sexuală activă nu au presiunea sangvină la fel de ridicată ca restul bărbaţilor, în timpul momentelor de stres. Endorfinele eliberate după actul sexual reduc anxietatea. O viaţă sexuală regulată, asigură, per total, niveluri de stres mai scăzute.

7. Sexul creşte imunitatea organismului

Actele sexuale regulate cresc imunitatea organismului şi scad riscul contactării unor boli contagioase.

8. Consolidarea intimităţii în cuplu

Înaintea orgasmului, în cazul bărbaţilor, nivelul de oxitocină, denumit şi „hormonul iubirii”, este de cinci ori mai ridicat. Acest hormon este corelat cu sentimentul de generozitate şi încredere, care ajută la consolidarea intimităţii în cuplu.

9. Estomparea durerilor de cap

Eliberarea oxitocinei, ajută, la rândul ei, la eliberarea de endorfine. Acestea estompează durerile comune, precum migrenele.

10. Calitatea somnului

Activitatea sexuală regulată măreşte calitatea somnului. Nopţile de somn odihnitor au fost corelate cu multe beneficii importante pentru sănătate, în general: menţinerea greutăţii sau a presiunii sângelui în parametrii normali.

„Penisul poate servi drept unitate de măsură a stării de sănătate, per total. Disfuncţia erectilă, de exemplu, este de multe ori rezultatul unei circulaţii sangvine deficitare sau unei boli precum diabetul. Ea poate fi şi un semnal de alarmă care anunţă riscul de infarct”, conchide Buffman.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter