Cuplu: Când religia devine motiv de ceartă

De Libertatea pentru femei, pe

Te-ai căsătorit cu un bărbat și acum parcă este altul. A devenit membru înfocat al unei biserici de care nu ai mai auzit? Nu erați nici unul, nici altul prea religioși, dar acum el nu mai lipsește de la întrunirile cultului? Iată câteva răspunsuri la dilemele tale!
Uneori, religia ajunge mărul discordiei în familie, atunci când membrii ei nu sunt de aceeași părere. Dacă asta se întâmplă în cazul tău, adu-ți aminte că, atunci când v-ați căsătorit, te gândeai deja că îl vei accepta cu toate schimbările care vor interveni pe parcursul vieții. Așa că acum este unul din acele momente când trebuie să îți asumi din nou parteneriatul și să îți tolerezi soțul cu bune și cu rele.

►Ai nevoie de tact și de diplomație

Ce să faci, însă, când el parcă tot caută cearta și te critică? În cazul în care pare că vrea să te forțeze să crezi în aceleași lucruri ca el, îți trebuie mult tact și diplomație ca să eviți un conflict. Contează și reacțiile tale și modul în care tratezi noua situație în care te afli.
Citate despre religie
Arată-i că apreciezi schimbările lui în bine. Poate faptul că acum dă importanță religiei l-a făcut să se lepede de anumite obiceiuri rele pe care le avea înainte. Poate s-a lăsat de fumat sau bea mai puțin. Nu ai cum să nu te bucuri de așa rezultate. Totodată, ține cont că este alegerea lui. Nu încerca să îl șantajezi, ca să facă ceea ce ai vrea tu, dar nu te lăsa nici tu șantajată. Stabilește limite clare și cere-i să îți respecte și el alegerile tale.

► Ține copiii departe de dispute

Copiii pot fi un alt subiect de ceartă. Te-ai putea gândi că îi îndoctrinează pentru că va dori să îi educe în spiritul noii credințe. Dacă nu este ceva nociv, îi poți lăsa să afle și convingerile lui, iar dacă tu aparții altei religii sau confesiuni le poți explica și pe ale tale – asta în cazul în care copiii sunt suficient de mari ca să poată face o alegere. Ar fi mai bine să fiți de acord să le prezentați ambele opinii și să vedeți care dă rod.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter