Relaţii: Ce să fac? M-a înşelat?

De Lumea Femeilor, pe

Îl ierţi şi mergeţi mai departe?

“Toţi bărbaţii înşală” spune o vorbă din popor. Vai de noi, femeile, dacă ar fi aşa! Din fericire, numai unii dintre ei o fac…
Destul de multe femei răspund la întrebarea din titlu cu un “Nu!” categoric… doar în teorie. În realitate, situaţia este mai dificilă şi, de cele mai multe ori, vinovatului i se acordă o a doua şansă.

Hotărăşte singură!

Nici el nu te-a întrebat dacă eşti de acord să plece (fie şi pentru o noapte sau pentru un ceas) cu altă femeie. Aşa că decizia ta ţine numai de tine. Stai câteva zile fără el – fie că îl trimiţi la părinţi, fie că îţi iei tu un concediu – şi gâdeşte-te cât de important este partenerul tău pentru tine, cântăreşte-i defectele şi calităţile, dar, mai ales, nu-l lăsa să-ţi influenţeze decizia!

E numai vina lui?

Deşi acum eşti prea nervoasă ca să te gândeşti la asta, după ce te vei obişnui cu ideea că partenerul tău este doar un bărbat ca toţi ceilalţi şi nu un Făt-Frumos “rupt” din poveştile cu zâne, întreabă-te din nou: este numai vina lui? Ai fost lângă el mereu, l-ai sprijinit, l-ai ascultat, ai ţinut cont de nevoiele lui? Nu cumva între voi s-a instalat rutina şi nimeni nu a încercat să salveze relaţia? Dacă este aşa, atunci eşti oarecum norocoasă, pentru că puteai fi tu “vinovata”. Viaţa e plină de neprevăzut.

Marea discuţie

Dacă simţi că este momentul să vă revedeţi, nu vă prefaceţi că nu s-a întâmplat nimic. Este timpul să purtaţi o discuţie. Pregăteşte-te: va încerca să îţi înmoaie sufletul cu declaraţii de dragoste. Nimic din toate acestea nu contează acum. Discutaţi matur, fără ocolişuri, iar dacă ai decis să îi oferi o a doua şansă explică-i, cu fermitate, că este vorba despre încă o şansă, nu mai multe.

Tu eşti cea mai importantă

Dacă tot te-ai decis că merită a doua şansă, nu i-o acorda doar pe jumătate. După ce purtaţi discuţia despre viitorul relaţiei voastre, încearcă să nu mai aduci vorba despre “mica lui escapadă”. De fiecare dată când vei vorbi despre asta vei trezi în tine amintiri neplăcute, care te pot face să te răzgândeşti. Iar tu eşti un om de cuvânt: a doua şansă nu înseamnă să-l chinuieşti. Dar nici pe tine…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter