Relaţii: De ce eșuează și a doua căsnicie

De Libertatea pentru femei, pe

Unii spun că a doua căsătorie ar fi mai bună decât prima. Să fie oare așa cum zic ei? Sau ce nu a mers bine prima dată nu merge nici a doua oară?
Bine ar fi să învățăm din greșelile noastre și să le remediem când încă se poate. Dacă totuși inevitabilul s-a produs, ai grijă să nu pățești și a doua oară la fel. S-ar putea să se întâmple asta dacă ai un set rigid de convingeri după care te ghidezi în viață și nu abdici pentru nimic în lume la el.
Se mai poate întâmpla, spune psihologul „ca respectiva persoană să își aleagă partenerii după un tipar lipsit de flexibilitate, ceea ce face ca al doilea partener să aibă caracteristici comune cu primul partener,
de aici și același tipar de greșeli”.
Mituri despre căsnicie care nu garantează fericirea

Mai mult stres

Cei aflați la a doua căsnicie au parte de mai mult stres decât primii, pentru că mariajul lor presupune și anumite probleme în plus. Poate au deja copii, care îl pot agrea sau nu pe noul partener. Pot avea încă probleme cu împărțitul bunurilor cu fostul soț. Totodată, poate cel mai greu este bagajul sufletesc cu care vin cei doi.Dacă prima căsătorie a fost un eșec, oricât de optimiști ar fi ei, le va fi teamă ca a doua oară să nu se repete. Dacă nu și-au rezolvat problemele emoționale care au dus la ruptură, vor intra în noua relație cu stângul. Chiar și atunci când vina unei femei este doar că s-a grăbit cu măritișul și nu l-a cunoscut mai bine pe viitorul soț, problemele pe care le-a avut atunci o vor urmări și a doua oară, dacă nu le-a pus punct printr-o gândire matură, timp de reflecție și chiar terapie, dacă este nevoie.

RELAȚIILE CU „FOSTUL”

Experții spun că succesul celei de-a doua căsnicii ține de cât de bine a reușit persoana să facă față divorțului. Paradoxal, soții care au rămas în relații bune după despărțire au mai multe șanse să fie fericiți cu altcineva. În plus, ar trebui să divorțeze și emoțional, nu doar în acte, adică să se îndepărteze sufletește. Resentimentele și aducerea lor aminte frecventă nu vor face bine nici noii căsnicii. Cărui bărbat i-ar plăcea să audă în permanență cât rău i-a făcut partenerei precedentul soț, în loc ca femeia să se concentreze pe relația lor?
Ce fel de căsnicie ai în funcţie de zodie

DE CE REPEŢI GREŞEALA

„Există o teorie care vorbește despre persoanele dependente emoțional. Acestea, în timpul unei relații de lungă durată, se atașază de agresor și consideră inconștient această manifestare ca fiind afecțiune. Așa se explică de ce femei care au scăpat de soți violenți se vor recăsători tot cu astfel de bărbați. Ca să scapi dintr-o astfel de situație, trebuie să-ți iei o perioadă de pauză în care să te regăsești. În acest timp, este nevoie să te cunoști mai bine pe tine însăți. Ar trebui să te concentrezi pe dezvoltarea ta personală. Nu poți fi autentică într-o relație decât în măsura în care ești conștientă de emoțiile și de sentimentele tale. Exersează toleranța, acceptarea de sine și, mai ales, învață să comunici eficient, să identifici problema și eventualele soluții. Așa vei ști să le alegi pe cele mai bune.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter