6 moduri în care bărbații își rănesc soțiile (fără să vrea)

De Baby, pe

Psihologii care au cupluri în terapie spun că rareori trece o săptămână fără ca un bărbat să nu facă sau să nu spună ceva care o rănește pe soția lui. Nu vorbim aici despre violența domestică, ci despre multele și micile (marile) lucruri care le rănesc pe femei și pe care rareori partenerii le conștientizează.

Te critică des (și nu neapărat direct)

Tu te pregătești sufletește să probezi costumul de baie, pentru că urmează să plecați într-o vacanță, iar el trece pe lângă tine, te ciupește drăgăstos în zona taliei și remarcă nevinovat (?) – ”Ar trebui să avem grijă ce mâncăm la italienii ăștia: pastele îngrașă tare!” Traducerea ta: ”Ești grasă și urâtă”.

Dacă în săptămâna următoare îl anunți că te vei duce la sală, este posibil să te trezești cu o remarcă de genul – ”De ce, pufuleț (pisicuța, iubi sau cum te mai alintă el), te-ai plictisit de campionatul de shopping și vrei să devii campioană la fitness sau ceva?” Spusă, firește, pe un ton glumeț, care ție nu îți pică bine..

Nu acordă atenție ideilor tale

Un vechi banc spunea ”Când un bărbat deschide portiera mașinii pentru o femeie, una dintre cele două e nouă”. Un sâmbure de adevăr există aici. După câțiva ani de relație, pare că singura cale de a-i capta interesul este să te transformi în televizor…O femeie este profund afectată de lipsa de atenție a soțului, pe care o traduce prin lipsă de interes pentru problemele ei. Pentru mulți bărbați însă, uitatul la televizor este o modalitate de decompresie, după o zi grea.
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter