De ce este sexul mai bun în relaţii nefericite

De Stela Moisescu, pe

Sexul poate fi singurul liant care mai ţine doi oameni împreună, care nu mai au nimic în comun, nici măcar iubirea unul pentru celălalt. „Cum pot renunţa la un partener…
…atât de bun la pat?” se întreabă unele persoane care amână să încheie o relaţie defectuoasă.

Cum ai reacţiona însă dacă ţi-aş spune că tocmai nefericirea din viaţa de cuplu face ca sexul dintre tine şi iubitul tău să fie fantastic? Există mai multe motive pentru care relaţiile nereuşite tind să fie presărate cu partide fierbinţi de sex.

Iată de ce este sexul mai bun în relaţii nefericite!

Într-o relaţie nefericită sexul este un instrument de seducţie şi manipulare

Să nu fii sigură pe sentimentele partenerului tău poate fi un afrodisiac foarte eficient. Neştiind care îi sunt intenţiile, ce va face peste două zile, te impulsionează să îl atragi cu orice preţ, iar sexul devine arma cea mai la îndemână. În pat, şi tu şi el vă veţi da tot interesul pentru a vă seduce unul pe celălalt, aşa că aveţi toate premizele să vă bucuraţi de o partidă incendiară.

Sexul devine singura formă de exprimare a sentimentelor

Dacă nu ai suficientă încredere în iubitul tău probabil că îţi vine greu să-i spui că îl iubeşti, pentru că nu vrei să te pui într-o poziţie atât de vulnerabilă în faţa lui. Iar el poate simţi acelaşi lucru. Orice dezamăgire vă face mai precauţi în a vă exprima sentimentele. Astfel, sexul capătă o încărcătură emoţională deosebită, pentru că devine singura manieră de a vă exprima sentimentele… în siguranţă. Veţi fi mai tandri, mai pasionali, mai darnici, aşa că totul va fi mult mai intens între voi doi în pat.

Instabilitatea face sexul mai pasional

O relaţie care se caracterizează prin momente extreme, de extaz şi de disperare, este ca un carusel al plăcerii sexuale. În cele mai nefericite momente nici nu îţi imaginezi cum mai poţi ajunge vreodată la cealaltă extremă cu iubitul tău. Totul se răstoarnă însă la 180 de grade, iar tu te trezeşti din nou în extaz alături de el. Ajungi să anticipezi cu ardoare momentele de fericire, iar fiecare partidă de sex devine o plăcere exacerbată.

În relaţii nefericite există sexul de împăcare

Într-o relaţie nefericită sexul devine mai mult decât o metodă de satisfacere. Devine un mijloc de reconciliere şi apropiere emoţională. Vei aştepta cu înfrigurare următoarea partidă de sex atunci când vă certaţi. El vă alină suferinţa şi vă calmează frustrările, aşa că îl priviţi ca pe un refugiu.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter