Cele șase semne care arată că ți-ai găsit sufletul pereche

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 martie 2023, 11:02

Filmele și cărțile romantice au prezentat în nenumărate rânduri noțiunea de suflete pereche. Cum îți dai seama în viața reală că ți-ai întâlnit sufletul pereche?

Dacă nu ai trăit până acum o poveste de dragoste intensă, este posibil să nu crezi în conceptul de suflete pereche. Cu toate astea, unele cupluri din jurul tău par să îl reprezinte perfect și să îți trezească îndoieli. Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, a explicat într-un articol pe Libertatea caare sunt semnele că ți-ai găsit jumătatea.

Sunteți cei mai buni prieteni

Mitul conform cărora partenerii romantici nu pot fi prieteni adevărați este fals. Relațiile sănătoase, de durată, au mereu la bază o dragoste de durată. Este important să ai prieteni și în afara relației, dar partenerul tău ar trebui să fie cel mai bun prieten.

Există respect și acceptare din ambele părți ale relației

Atunci când oamenii încearcă să își convingă partenerul să se schimbe sau când nu îi oferă respectul cuvenit, relațiile se destramă ușor. Știi însă că ți-ai întâlnit sufletul pereche atunci când acesta te apreciază și te respectă pentru cine ești fără să încerce să te schimbe la un nivel fundamental.

Vă motivați unul pe celălalt să fiți mai buni

Un partener bun te va încuraja mereu să ieși din zona de confort și să observi noi perspective în ceea ce privește potențialul tău – iar reciproca este valabilă și ea. Combinația unică de provocare și sprijin pe care ți-o oferă sufletul pereche este un factor motivator pentru dezvoltarea și creșterea personală.

Citește și: Prima întâlnire cu părinții partenerului – trucuri pentru a face o impresie bună

Citește și: Semnele care îți arată că trebuie să iei o pauză în relație

Citește și: Cum gestionezi corect banii în cuplu, pentru a evita certurile

Citește și: Întrebări pentru iubit. 50 de întrebări pe care să i le pui ca să vă întăriți relația

Puteți petrece timp separat, dar preferați să o faceți împreună

Dacă ți-ai găsit sufletul pereche, vei observa că există un echilibru între timpul petrecut împreună și timpul petrecut separat. Partenerii care au încredere unul în celălalt nu se vor simți amenințați de dorința de a face anumite lucruri separat. Dacă ai senzația că timpul petrecut împreună este o obligație, ar trebui să reevaluezi relația.

Te simți bine în pielea ta alături de partener

Oamenii au tendința de a purta diferite „măști”, în funcție de contextul social. Alături de sufletul pereche, aceste măști sunt inutile. Senzația că poți fi cine ești tu cu adevărat fără teama de a fi judecat deschide poarta către o legătură intimă deosebit de puternică.

Cunoașteți limbajele emoționale ale celuilalt

Fie că tu și partenerul aveți aceleași limbaje ale iubirii sau nu, important este să știți cum să le gestionați. Există cinci limbaje ale iubirii: cuvintele de dragoste și apreciere, timpul de calitate petrecut împreună, serviciile prin care ajutăm partenerul să se elibereze de diverse sarcini, cadourile și gesturile de recunoștință, precum și atingerea fizică.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter