Cum îți influențează sănătatea sexul de dimineață

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:49

Beneficiile sexului sunt cunoscute: crește nivelul de endorfine, arde caloriile și îți dă o stare de bine. Noile studii au stabilit și cel mai bun moment pentru sex: dimineața. Oamenii care întrețin relații sexuale în acel moment al zilei sunt mai sănătoși și mai fericiți, spun cercetătorii.
Sexul de dimineață te face să arăți mai bine. Potrivit cercetătorilor, îți crește nivelul de estrogen, iar pielea și părul tău par mai sănătoase. De altfel, un nivel ridicat de estrogen și testosteron menține oamenii tineri mai mult timp. În plus, sexul te ajută să arzi calorii și să slăbești. Într-o oră de sex arzi același număr de calorii ca după 30 de minute de alergat. Astfel, femeile pierd 180 de calorii, iar bărbații, 240.

Sexul te scapă de stres

Nimic nu te liniștește mai bine înaintea unei întâlniri importante sau unui interviu. Cercetătorii de la Universitatea Cincinnati au constatat că sexul de dimineață scade nivelul de stres pe o perioadă de șapte zile. Aceste beneficii pe termen lung reduc riscul de a suferi un atac cerebral sau infarct. Specialiștii au mai constatat că sexul eliberează endorfine și oxytocine, hormoni care activează centrii plăcerii din creier. Ca orice alt drog, sexul produce anumite reacții chimice în creier care îți dau senzația de euforie.

Sexul de dimineață te face mai sănătoasă

Sexul de dimineață crește nivelul unui anticorp care luptă împotriva infecțiilor, iar oamenii sunt protejați mai bine decât cei abstinenți. În plus, orgasmul te ajută să să ai un somn mai liniștit și sa fii mai sănătoasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter