Ce poţi face când iubitul te ignoră

De Unica.ro, pe

Multe cupluri se confruntă cu diverse probleme din cauza lipsei de timp. În general, femeile sunt cele care se simt neglijate de partener. Află ce poţi face pentru o relaţie reuşită!
Sentimentul de distanţare care intervine între parteneri odată cu trecerea timpului poate fi cauzat de mai mulţi factori. Vinovaţi nu sunt neapărat cei doi, ci situaţiile prin care ei sunt nevoiţi să treacă de-a lungul vieţii: apariţia unui copil, poate chiar doi, ore suplimentare la serviciu, treburile casnice etc.

Câteva ore pe zi alături de persoana iubită deja nu mai sunt suficiente. Astfel, ajung să se îndepărteze, până când unul dintre ei, de cele mai multe ori, femeia, sesizează această răceală a relaţiei şi începe să se simtă ignorată şi neglijată de către partener. Dacă şi tu te afli într-o astfel de situaţie află ce poţi să faci ca să-i captezi întreaga atenţie!

Cheia succesului, comunicarea

Pentru o viaţă de cuplu împlinită, comunică cu partenerul atunci când apare o
problemă. Nu te împovăra singură cu rezolvarea situaţiei, ci, încercaţi împreună.

Convinge-l să faceţi cât mai multe treburi în comun

Evită să staţi prea mult timp separaţi unul de celălalt. Dacă serviciul vă solicită multe ore pe zi, cel puţin cele 2-3 ore care vă mai rămân înainte de culcare petreceţi-le împreună discutând despre ceea ce aţi făcut peste zi şi nu separat, el la televizor şi tu la bucătărie. De asemenea, în weekend găsiţi-vă o activitate în comun, de exemplu plimbaţi-vă prin parc, mergeţi în vizită la rude sau prieteni.

Şi treburile casnice trebuie făcute tot în doi. Mergeţi la cumpărături, faceţi curat şi ocupaţi-vă de educaţia copiilor numai împreună. Astfel, pe lângă faptul că vă veţi petreceţi majoritatea timpului liber în cuplu, îl şi determinaţi să vă ajute la îngrijirea casei şi a copiilor.  Dacă situaţia nu vă permite să ieşiţi mult timp împreună din casă, din cauza copiilor, din economie financiară sau din alte motive, organizaţi mici petreceri la voi acasă, singuri sau cu prietenii. Distracţia nu se află întotdeauna în afara casei.

Atrage-i atenţia cu mici detalii

Adu-i aminte din când în când cât de bine arăţi şi surprinde-l fie cu o vestimentaţie nou cumpărată , fie cu o tunsoare sau o coafură deosebită. Astfel, îl vei face să-şi îndrepte din nou atenţia spre tine. Poţi recurge şi la o cină romatică la care să-i pregăteşti desertul preferat. În acest fel vei alunga monotonia din cuplu, iar el va avea în continuare ochi doar pentru tine!

Implică-te în activităţile care îi fac plăcere

În loc să stai în casă şi să suspini după el, mai bine însoţeşte-l atunci când merge să facă sport sau să-şi viziteze părinţii. Spune-i că îţi doreşti să vă petreceţi mai mult timp împreună şi de aceea vrei să-i fi alături. Te va înţelege şi nu va putea să te refuze, iar în acelaşi timp se va obişnui ca de acum încolo să-şi facă programul în funcţie de tine.

Dezvăluie-i gândurile tale intime

Exprimă-ţi sentimentele fără prejudecăţi. Spune-i ce simţi pentru el, fără să te gândeşti că a trecut atât de mult timp de când sunteţi împreună, încât îţi este parcă şi ruşine să-i mai spui că-l iubeşti. Pentru a nu ţi se părea foarte dificil, gândeşte-te cum eraţi la începutul relaţiei voastre şi ce vorbe frumoase ştiaţi să vă spuneţi unul altuia. Retrezeşte-i şi lui acele amintiri frumoase.

Nu-i face reproşuri şi nu-l cicăli

O atitudine ostilă din partea ta îl va îndepărta cu siguranţă. Nu-l certa cu prima ocazie pe care o ai pentru că nu ţi-a făcut pe plac deoarece nu vei reuşi decât să-l distanţezi de tine. Atunci el nu va face decât să-şi caute fericirea în altă parte, într-un cu totul alt anturaj, căci nu mai preferă compania ta. Dacă vei adopta o atitudine mai docilă, vei avea mai mult de câştigat din partea lui.  

Foto:shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter