Cum salvezi o relaţie la distanţă

De Unica.ro, pe

Tu în ţară, el la sute de kilometri depărtare, în alt colţ al lumii. Ţi-e teamă ca proverbul cu „ochii care nu se văd…” să nu se adeverească şi în cazul vostru.
Hai să vedem ce soluţii există pentru a trece testul distanţei.

Începeţi cu încrederea

Dincolo de sentimente, fiecare relaţie începe cu încrederea pe care o acorzi şi cu cea care îţi este acordată. Într-o relaţie la distanţă, în care vă vedeţi, în cel mai fericit caz, de câteva ori pe an, încrederea este cu atât mai importantă. Chiar dacă ai încredere în el, nu te-au ocolit (sau nu te vor ocoli) însă întrebările şi scenariile chinuitoare de genul: „Pe unde şi cu cine o umbla acum?” sau „Oare mi-o fi spus adevărul?”.

Aceste frământări sunt de înţeles, mai toate femeile s-au confruntat măcar o dată în viaţă cu astfel de suspiciuni. Important este ca, în acest moment, să nu cazi în propria capcană şi să nu laşi lucrurile să ia amploare. În loc de asta, aminteşte-ţi care este motivul pentru care el a trebuit să plece departe de tine, apreciază-i gestul şi nu-ţi pierde speranţa că şi acest capitol va avea un final fericit.

Scăpaţi de gelozie

De multe ori, distanţa dintre el şi tine naşte gelozie. Faptul că nu-i mai poţi „controla” fiecare mişcare, că nu mai ştii exact ce face în multe momente ale zilei, te face să intri în panică şi să reacţionezi total iraţional. Dacă şi înainte sufereai de această „boală”, poate că acesta este momentul să te „vindeci”.

Alungă toate gândurile negre şi priveşte lucrurile dintr-o perspectivă logică. Nu-i aşa că, dacă avea de gând să te înşele, nu era necesar să plece tocmai la aşa o distanţă?! Oare plecarea lui nu e în sine o declaraţie de dragoste pentru tine şi pentru copiii voştri? În plus, nu ar fi păcat ca tu, în loc să-i spui că îl iubeşti şi cât de mult îţi lipseşte, să iroseşti preţioasele minute ale convorbirilor voastre cu întrebări răutăcioase?!

Adăugaţi mult interes şi atenţie reciprocă

„Cum să-mi dau seama dacă mă mai iubeşte?” sau „Oare lui îi e dor de mine?”. Îţi sună cunoscut aceste întrebări? Ei bine, află că nu eşti de departe singura femeie care să se fi aflat în această situaţie, mai ales dacă soţul, iubitul se află la sute de kilometri distanţă.

Iată câteva semne clare că încă te mai iubeşte şi că îţi duce dorul: te sună ori de câte ori are ocazia, face tot posibilul să vină cât mai des acasă, vă trimite, ţie şi copiilor, cadouri, uneori, îşi face timp şi îţi scrie etc. În afară de aceste semne, fără îndoială îţi vei da seama ce simte pentru tine din tonul vocii, din felul cum îţi vorbeşte, dar şi din felul cum se poartă cu tine atunci când vine acasă.

Comunicarea este cheia succesului

Întotdeauna e mai avantajos să priveşti partea plină a paharului. De exemplu, din distanţa fizică ivită între voi prin plecarea lui, puteţi învăţa să comunicaţi mai mult şi mai CLAR. Dacă înainte ajunseserăţi poate să nu vă mai spuneţi decât strictul necesar, aceasta ar fi ocazia să vă spuneţi tot ce aveţi pe suflet. Compensaţi distanţa, gesturile şi privirile prin care comunicaţi altădată cu mai multe cuvinte. Dacă atunci când eraţi împreună zi de zi, vă declaraţi iubirea doar prin gesturi, cu acest prilej, puteţi învăţa să spuneţi „Te iubesc!” şi „Mi-e dor de tine!”.

Dacă el e gelos…

…fă tot posibilul să nu-i dai motive de gelozie. Asigură-l de dragostea ta şi nu face pe misterioasa, lasă-l să afle tot ce vrea despre tine.

Ce să faci în aşteptarea lui?

â–º Ocupă-te de copiii voştri şi fă tot posibilul ca ei să simtă cât mai puţin lipsa tatălui.
*
â–º Umple-ţi timpul cu îndeletniciri care îţi fac plăcere: citeşte o carte sau o revistă pentru femei, îngrijeşte grădina, împleteşte, aranjează-ţi casa, uită-te la emisiunile tale preferate.
*
â–º Pune în practică tot felul de trucuri pentru a-l surprinde plăcut la întoarcere (ţine o cură de slăbire, dacă e cazul, schimbă-ţi coafura sau culoarea părului, fă sport).

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter