Ce nu trebuie să faci într-o căsnicie

De Libertatea.ro, pe

Relaţia de cuplu este, teoretic, una de deschidere totală şi reciprocă a partenerilor. Şi totuşi, viaţa ne învaţă că există şi lucruri care pur şi simplu nu se fac! Noi îţi spunem ce anume să eviţi ca să vă fie bine împreună.

Nu-l cicăli

Nu-i cere de zeci de ori să facă ceva. Dacă n-a reacţionat „din prima”, e inutil. Insistând, vei obţine efectul contrar.

Nu trebuie să ai mereu dreptate

Impunerea propriului punct de vedere este cea mai sigură cale de a distruge o relaţie. Fă din când în când şi cum spune el, fii deschisă la sugestiile lui.

Nu vă ieşiţi din fire în acelaşi timp

Din experienţa cuplurilor durabile, acesta ar fi secretul căsătoriilor reuşite. Unul dintre voi trebuie să facă un pas înapoi, pentru a-i da celuilalt posibilitatea să se calmeze. Altfel, o neînţelegere minoră poate degenera într-un război.

Nu dezvălui secrete pe care ţi le-a încredinţat

Cu tine se simte în largul lui, poate să plângă, să se teamă, să se poarte prosteşte – pentru că în tine are  încredere totală. Să nu l trădezi povestind altcuiva aceste detalii intime, dacă nu vrei să pierzi totul!

Nu-i reproşa întruna greşeli vechi

Nu-i aduce aminte la fiecare discuţie fapte ale lui din trecut, pe care le-aţi lămurit şi pe care le crede iertate. Nimic nu-l înfurie mai tare decât cuvinte ca: „Sigur, şi atunci tot aşa ai făcut!…”. Procedând astfel, îi dai senzaţia că, orice ar fi făcut, de atunci încoace, n-a reuşit să-ţi dovedească dragostea lui, aşa imperfectă cum e ea.

Nu te aştepta să-ţi citească gândurile

Să te bazezi pe ideea că te cunoaşte foarte bine şi nu mai e nevoie să-i spui ce vrei de la el este una dintre cele mai mari greşeli. Ea dă naştere la suferinţă şi resentimente. Evită dezamăgirile vorbind deschis despre orice.

Nu-l critica în public

Nu-i face observaţie şi nu-l corecta când sunteţi în societate. Şi sub nici o formă nu-l critica în fa-
ţa părinţilor tăi şi a prietenilor lui! Nu te va ierta niciodată că l-ai umilit, că l-ai făcut să se simtă inferior.

Nu uitaţi de unde aţi plecat

Ca să evitaţi rutina, nu pierdeţi nici o ocazie să vă reamintiţi zilele când puteaţi să staţi nemişcaţi pe o bancă ore în şir doar privindu-vă în ochi, când o strângere de mână, un bileţel sau un sărut furat valorau cât toate comorile lumii.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter