Lumea lu’ Tache

De Oana Tache, pe
În octombrie, Oana te provoacă să încerci lucruri noi, să „spargi rutina“ și să dai astenia de toamnă pe o doză de adrenalină.

 Există șase tipuri de „droguri ale fericirii pe care le produce creierul uman: GABA – care e antistres, oxitocina – sentimentul pe care-l avem când primim afecțiune, serotonina – sinonimă cu fericirea, endorfina – egală cu bunăstarea, dopamina – care e euforia, iar în vârful piramidei e adrenalina – nevoia de a rupe rutina, dacă e să ne luăm după definiții. Adrenalina nu se poate defini, dar îi poate defini pe dependenții de ea, ca mine E tare! Te trezește. Te face să vrei mereu mai mult! Să te descoperi într-o variantă nouă de fiecare dată. Am nevoie, ce-i drept, de reacții biochimice pozitive, care să alunge astenia de toamnă și depresiile postconcediu. Și, da, toate se vindecă. Cu muzică, sport extrem, recomandări digitale și noi planuri de travel.

#MuzicaLuTache. O doză corectă de adrenalină se ia și din cluburi sau de la concerte, așa că în octombrie vă invit să-i vedem LIVE la noi pe: HOOVERPHONIC, pe 10, la Hard Rock București; De Staat sunt la Control Club pe 26; Goran Bregovic umple iar Sala Palatului pe 27, Apocalyptica revin în România și îi vedem și auzim pe 29, la Arenele Romane. Și tot pe 29 octombrie, Enrique Iglesias aterizează la Cluj.

oana tache Adina butar Markus Schulz

Oana Tache alături de celebrul DJ Markus Schulz și de soția acestuia, Adina Butar.

Și artiștii sunt adrenaline junkies. Imaginează-ți doar cum le pompează inima înainte să iasă să se dezvăluie în fața publicului. Adrenaline rush-ul e cu atât mai adevărat în backstage, unde am avut ocazia să stau din nou de vorbă cu Markus Schulz. Ne-a vizitat de peste 200 de ori în ultimii zece ani, e căsătorit cu românca Adina Butar și spune că pentru el adrenalina pură vine și când fură perne din hoteluri. DJ-ii călătoresc exagerat de mult și tot mai mulți se plâng de asta, așa că Schulz „se laudă“ și cu ultima lui achiziție: „perna care mă odihnește cel mai bine după show“. O „achiziție împrumutată“ de la celebrul Ritz Carlton Hotel.

Și, că veni vorba despre călătorii, de data asta la #TravelcuTache îți reamintesc că iarna nu mai vine pe uliță: iarna vine în stațiunile de schi care fac diferența. Așa că gândește-te din timp unde vrei să faci revelionul, pentru că mai toată lumea vrea în Austria în vacanța de iarnă, dar nu toată lumea a auzit de Schladming, din regiunea Ski Amade. Eu acolo mi-am potolit nevoia de adrenalină pe cei 123 de kilometri de pârtie și patru versanți: Planai, Hochwurzen, Reiteralm și Hauser Kaibling. E un adevărat maraton și mi-a testat limitele la maximum. Austriecii au variante pentru orice buzunar, iar în schimb oferă o combinație de panorame spectaculoase la peste 2 400 de metri altitudine, pârtii infinite, transport de la hotel la pârtie și o paletă diversă de distracții after-ski. Martin Garrix sau Dimitri Vegas & Like Mike nu mai țin capul de afiș doar la Ibiza sau Saint Tropez; vin să facă show și în vârf de munte. Iar din punct de vedere culinar, zona e un adevărat festin, asezonat cu o varietate largă de cocktailuri. Ski Amade e un rai înghețat. Și e puțin spus oricum, dacă pui la socoteală și ghețarul Dachstein, pe care se schiază opt luni pe an.

oana tache la schi in austria

Oana Tache la schi în Austria.

Austriecii stau bine și pe inovație, așa că la #DigiTache îți propun să intri pe www.skiamade.com și să descarci și aplicația. Conectată la GPS și cu ghid de navigare smart routing pe oricare dintre pârtii, cu o hartă 3D a versanților și recomandări pentru toate punctele de interes din regiune, Ski Amade Guide e de departe cel mai complex app de gen cu care m-am „jucat“ vreodată. Să vă mai zic că austriecii schiază mai nou cu ochelari de tipul Smart Ski Goggles, care le permit să vizualizeze până și viteza la care ajung într-o coborâre?!

E simplu să te pierzi în cotidian și să uiți de tine, să te închizi în birou sau să nu-ți faci planuri în weekend. Dar e recomandat să te ridici cu încredere, să-ți iei „medicamentele“ de fericire la timp și să nu uiți că adrenalina e… viață!

Mai multe pe www.oanatache.ro

Facebook: facebook.com/tache.oana

Instagram: @oanatache

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter