Cum gestionezi viața personală când crești în lumina reflectoarelor?

De Augusta Lazarov, pe

Echilibrul psihic și emoțional, precum și susținerea oamenilor care contează enorm în viața fiecăruia (părinții, frații, bunicii) sunt elementele de bază în păstrarea unei viziuni cât mai realiste asupra vieții în general.

Înmiit se întâmplă lucrurile când intervine succesul, euforia determinată de „invazia” fanatică (de unde și etimologia cuvântului „fan”) a celor care te admiră, de cele mai multe ori punctual sau pe perioade relativ scurte.

Gestionarea vieții personale când crești în lumina reflectoarelor poate degenera. Mai ales în cazul copiilor sau al adolescenților care cunosc succesul foarte de timpuriu.

Sunt atâtea exemple și la noi și în toate colțurile lumii.

Michael Jackson, Britney Spears, Miley Cyrus, Macaulay Culkin, Justin Timberlake, Justin Bieber sau, la noi, Cleopatra Stratan, Iuliana Beregoi au cunoscut succesul atât de repede, încât doar susținerea familiei i-a îndrumat pe unii dintre ei spre drumul cel bun, al rămânerii cu „picioarele pe pământ și cu capul pe umeri”.

Citește și: Cum conviețuiesc TV-ul și internetul

Augusta Lazarov: Cum se naște o emisiune TV?

Marina Almășan: De ce mă feresc să dau sfaturi

Amalia Enache: Magia simplității

Cazul lui Britney Spears

Recent a redevenit un subiect mult discutat cazul lui Britney Spears, aflată și acum, la 39 de ani, sub tutela tatăl ei, din cauza incapacității de a avea grijă de ea și de copiii săi.

La 18 ani a debutat cu albumul „Baby One More Time”, care s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare în toată lumea, intrând în Cartea Recordurilor drept cel mai de succes album pentru adolescenți din toate timpurile. N-au întârziat să apară atunci controverse din cauza dualității de imagine, între ingenuitatea adolescentină și sexualitatea insinuantă, atrăgând fani deopotrivă din rândul femeilor și al bărbaților.

Viața ei furtunoasă a oscilat între apariții extravagante pe scenă, cum a fost celebrul sărut cu Madonna la premiile MTV din 2003, expus din plin de toate publicațiile importante ale lumii. Britney avea atunci 22 de ani. Au urmat relații amoroase furtunoase și chiar o căsătorie de numai 55 de ore cu un prieten din copilărie după o noapte plină de alcool.

Toate derapajele personale au dus la o hotărâre judecătorească prin care tatăl cântăreței a devenit tutorele ei, pe motiv că ea nu-și poate purta singură de grijă și nici nu poate să-și crească cei doi copii. Acum, la 12 ani de la acea decizie, Britney cere ca lucrurile să revină la normal și să i se recunoască autonomia, numind aranjamentul „abuziv”.

Ea a mai spus că merită să aibă o viață, „am lucrat toată viața”. Câte sacrificii, câtă fericire și câtă suferință a acumulat ea sub lumina reflectoarelor, dar și în întunericul dormitorului în care petrecea nopți în lacrimi?

Viața tumultoasă a lui Miley Cyrus

Cu 11 ani mai mică decât Britney, Miley Cyrus – devenită celebră pentru rolul din seria „Hannah Montana” – la 16 ani a apărut în topul revistei Time “Cele mai influente 100 de persoane din lume” și tot atunci revista Forbes a clasat-o în topul Celebrity 100 pe locul 35, cu încasări de peste 25 milioane de dolari.

La 21 de ani lansa celebrul clip al piesei „Wrecking Ball”, în care apare călare aproape goală, legănându-se pe o imensă bilă de demolare. Tumultuoasa ei viață personală a ajuns și în punctul în care a rupt logodna cu actorul Liam Hemsworth, pe motiv că ea îi strică imaginea prin comportamentul extravagant. Cinci ani mai târziu s-au căsătorit, pentru doar 8 luni.

Acest carusel între agonie și extaz e atât de familiar tuturor celor crescuți în lumina reflectoarelor. E ca un miraj care-ți poate lua mințile atât de ușor. Și nu singur te poți redresa. Ai nevoie de oameni sinceri lângă tine, oameni care să te iubească și care să aibă puterea de a-ți spune la fel de ușor că ai greșit sau că ești genial.

Anturajul nepotrivit poate strica într-o secundă tot ce ai construit ani la rând. Totul ține de educație, de felul în care ești construit și de steaua care s-a născut odată cu tine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter