Cele patru sfaturi pentru cealaltă tânără de optsprezece ani

De Andrei Crăciun, pe
Draga mea tânără, șomer excentric, plec în concediu de odihnă la sfârșitul lunii septembrie. Ajung pe o insulă care e când Turcia, când Grecia, când Marea Britanie, când altceva. În aeroport achiziționez o revistă pentru domnișoare și doamne în putere financiară, ceva fin, pe gustul modistelor (nu vreți să știți detalii, credeți-mă).

Dau, astfel, lectură unei lungi scrisori pe care doamna Victoria Beckham o adresează tinerelor aflate la început de carieră. Așadar, ce ar fi vrut doamna cu pricina să știe pe la optișpe ani. Sfaturile unei femei de succes comercial către aspirante, deci.

Sfaturile erau de genul: poartă ochelari de soare chiar și în interior, interesează-te de fotbal, pune-te la curent,  d-astea. Stil, nu te joci! O lungă listă de banalități sforăitoare. Nimic, deci, cu adevărat util pentru tinerele care n-ar fi vrut totuși să devină consoartele unor fotbaliști de bani-gata. M-am întristat.

Citește și – Cu mintea de acum

De-asta vin și las aici, pentru cealaltă tânără de optsprezece ani, patru lucruri esențiale pe care le-am mai aflat și eu (slavă Domnului, fără să fiu Victoria Beckham), și care poate vă vor fi folositoare:

  • Lumea e o junglă, iar cei mai mulți oameni nu au depășit stadiul animalier. A nu se avea alte așteptări: dau tristețe.
  • Căutarea sensului este o fundamentală umplere de timp, dar – la rigoare – în afacerile de inimă (cel puțin) nimic nu prea are un sens obiectiv, deci alt sens decât acela pe care i-l atribui chiar tu. Așa că: fă orice ți se pare că îți dă un sens pe pietroiul ăsta rătăcit aiurea prin spațiu. A te bucura de prezentul continuu.
  • Bărbații nu au răbdare. Asta e o iluzie de secolul XVIII. Dacă la a treia întâlnire (hai, a patra, în provincie) nu s-au înregistrat pași înspre concret, dumnealui își va cam lua tălpășița, asta dacă desigur nu e vreun ales cosmic sau ceva (nu știu zodii). A se avea în considerare că trăim într-o societate de consum chiar și în chestiunea sentimentelor, a nu se suferi aiurea.
  • Asta cu prietenia dintre sexe, post-relație, e o teorie frumoasă, dar e neîntemeiată pe realitate, dacă acceptăm majoritatea ca normă. Se poate întâmpla să rămâneți prieteni, dar e atât de rar încât chestia asta ar merita o statuie, să se mire toată lumea când o vede. În rest, e vrăjeală ieftină. Bărbații sunt pe revenire. A nu se cădea, deci, în această plasă ieftină. A nu se rămâne prieteni.

Citește și – Din nou la școală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter