Tommy Hilfiger, inspirat de muzica anilor 60 – 70 pentru colecția de Primăvară/Vară 2015

De Consuela Stratulat, pe

Tommy Hilfiger și-a prezentat luni, la New York, colecția de Primăvăra/ Vară 2015, inspirată din muzica anilor 60 – 70. Printre vedetele care au defilat pe catwalk s-a aflat și Kendall Jenner, sora lui Kim Kardashian.
Pentru primăvară/vară, Tommy Hilfiger propune o variantă a stilului rock abordat de artiștii preferați ai celebrului designer, din anii ’60 și ’70. Noua colecție prezentată luni, la New York, a reușit să întruchipeze energia tinereții și un efect cool, deloc forțat, împrumutând spiritual liber și nonșalanța specific fetelor de la festivaluri.
Colecția prezintă paleta cromatică specifică lui Tommy Hilfiger, cu tonuri curajoase, elitiste, nuanțe pretențioase și cu reflexii metalice. Tricourile imprimate ca pentru concert, nasturii vintage, căptușeala brocade a jachetelor, paltoanele și pantalonii viu colorați evocă o atitudine ce putea fi regăsită pe celebra King’s Road din Londra, cu decenii în urmă.


În fiecare piesă a colecției se regăsesc influențele military, specifice anilor ’60, ca un omagiu adus stilului teatral Sgt. Pepper. Piesele clasice Tommy Hilfiger sunt definite de o puternică influență rock, tricourile în dungi sunt decorate cu accesorii aurii, iar materialul ales este mătasea. Denimul amintește de piesele de arhivă ale anilor ’70, fiind actualizat cu ajutorul peticelor și print-urilor.


Rochiile transparente din șifon sunt printate cu elemente grafice, asemănătoare tatuajelor executate de Fernando Lions – acestea sunt omagiu adus erei unde psihedelicul era curentul artistic în vogă. Fustele din piele întoarsă sunt executate în clasica formă A și sunt decorate cu motive cosmice, în concordanță cu body painting-ul modelelor.
Vezi în galeria foto imagini de la prezentarea Tommy Holfiger Primăvară/Vară 2015.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter