Stilul aztec, ideal pentru femeile îndrăzneţe

De Diana Sorescu, pe

Curentul aztec îşi are originile în Mexic şi a fost conturat de influenţa multor triburi. Celebrităţile adoră hainele imprimate cu motive grafice, frunze, insecte ori animale.

Stil aztec

Aztecii celebrau natura şi viaţa imprimându-şi veşmintele cu desene ce simbolizau peşti, fluturi, insecte, râuri, flori, dar şi cu elemente grafice inspirate de munţi, obiecte sau chiar case.

În secolul modern, hainele în stil aztec au apărut prima oară în 2009 în colecţia primăvară-vară a lui Matthew Williamson, iar în 2011 au fost recomandate şi de Missoni şi L.A.M.B., brandul lui Gwen Stefani. În 2012, Diane Von Furstenberg este cea care va duce tradiţia aztecă mai departe, prin croieli minimaliste, decorate cu motive tribale, inspirate de Mexicul străvechi.

Printul aztec este foarte încărcat, complex şi colorat, aşadar este destinat femeilor îndrăzneţe, pasionate de modă, care ştiu să poarte cu atitudine asemenea itemuri.

O fustă mini cu print geometric, în alb, negru şi galben, o să arate superb cu un top din material calin, în una din nuanţele regăsite în imprimeu.

Gwen Stefani este una dintre promotoarele trendului, aşa că era normal să-l adopte! Jachetă cu print dinamic şi pantaloni harem decoraţi cu motive geometrice, acestea au fost alegerile divei. Plus atitudinea de superstar!

Imprimeurile stil aztec se văd superb pe nude, aşa că o rochie tunică beige, decorată cu motive paietate, preţioase, e pur şi simplu fabuloasă!

Stilul aztec reinventat e chiar simplu de purtat, asta dacă eşti o fashionistă desăvârşită precum Kourtney Kardashian! Rochia maxi, pe un umăr, cu print geometric repetat, în tonuri domoale, a fost acompaniată minunat de colierul supradimensionat ce aminteşte de podoabele tribale.

Îţi place trendul aztec?

Stilul aztec, ideal pentru femeile îndrăzneţe

Foto: Hepta, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter