OUTLET SHOPPING MANIA

De Irina Hartia, Revista Unica, pe

August, luna vacanţelor, dar şi a reducerilor semnificative, vine cu tentaţii mari în materie de shopping. Află de la fashionistele Irina Markovits (stilist şi jurnalist de modă) şi Valentina Pelinel (fotomodel) tot ce trebuie să ştii atunci când urmează să pleci la cumpărături în magazine de tip outlet şi descoperă câteva dintre experinţele lor. Găseşti mai multe informaţii în numărul de august al revistei Unica.
Irina Markovits

Cât de mari sunt discounturile în magazinele tip outlet?
Depinde de la magazin la magazin. De regulă, reducerile ar trebui să fie de 25% – 50%, dar unele branduri practică frecvent discounturi de 60%-70%, în funcţie de sezon sau colecţie.
OUTLET SHOPPING MANIA
Crezi că e necesară o listă de shopping sau te poţi baza pe  intuiţia de moment?
Cu ani în urma, savuram experienţa shoppingului impulsiv, îmi plăcea ideea descoperirii surprizelor ascunse prin magazine şi, evident, cumpăram impulsiv – dar cumpăram haine sau accesorii de care nu aveam realmente nevoie. Prin urmare, nici nu ajungeam să le port. Astăzi prefer să fac shopping mai organizat, ajung într-un outlet doar atunci când ştiu clar că găsesc acolo o piesă dintr-o anumită colecţie, pe care nu am mai prins-o în sezon la preţ întreg.

Valentina Pelinel

Ce părere ai despre shoppingul în outleturi?
Pentru mine, outleturile nu sunt neapărat magazinele unde mergi pentru discounturi mari, ci şi locul unde de multe ori găseşti piese speciale, iar dacă ai răbdare şi noroc, poţi să găseşti acea rochie sau acei pantofi mult doriţi la un preţ mai mic. Nu e obligatoriu ca într-un outlet să găseşti doar piese reduse pentru ca au un defect, ci şi piese din colecţii vechi, piese clasice care îţi sunt de folos oricând, indiferent de tendinţe.
OUTLET SHOPPING MANIA

Ce sfătuieşti cititoarele noastre să ia în calcul atunci când pleacă la cumpărături în astfel de magazine?
Recomand stabilirea unui buget şi o listă cu ce ai nevoie înainte să ajungi în magazinele de tip outlet, pentru că, inevitabil, vei fi atrasă de preţurile reduse şi rişti să îţi achiziţionezi piese de care nu ai nevoie, depăşind bugetul fix. Pe de altă parte, poţi să ai norocul să pleci acasă cu articole ale unor branduri cunoscute şi disconfortul din buget să nu fie semnificativ, dar pentru asta este nevoie de organizare şi autocontrol :).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter