Cum să fii frumoasă indiferent de vârstă

De Unica.ro, pe

Produsele potrivite şi machiajul adecvat te vor ajuta să lupţi împotriva îmbătrânirii premature, să menţii supleţea tenului şi să arăţi bine indiferent de anii pe care îi ai. Totul e să ai grijă de tine.

La 30 de ani

Arăţi bine, te simţi bine, eşti în cea mai bună formă. Muşchii, oasele, pielea feţei, totul este încă perfect. Dar, ca să te menţii astfel cât mai mult timp, trebuie să începi îngijirea atentă a tenului cu produse antiîmbătrânire.

Ce se întâmplă

Din cauza expunerii la soare, a tutunului şi a ritmului de viaţă dezechilibrat, ochii sunt primii care îmbătrânesc. Oboseala şi stresul îşi lasă amprenta asupra tenului mult mai mult decât se întâmplă la 20 de ani. Ai grijă de tine încă de acum, pentru că activitatea celulară este mai intensă şi pielea are capacitatea de a asimila mai repede produsele.

Ce trebuie să faci

Pentru ca ridurile de expresie să nu se adâncească, foloseşte în fiecare seară, după demachiere, o cremă-gel pentru ochi, cu acţiune anti-aging. Masează zona circular, cu mişcări ferme. Foloseşte pentru ten şi decolteu produse pe bază de minerale şi filtru UV, pentru că îngrijesc şi oferă hidratarea optimă. Pentru zona pieptului, aplică săptămânal o mască hrănitoare cu ingrediente naturale.

Micul tău secret de machiaj

În multe cazuri, după 30 de ani, tenul începe să-şi piardă strălucirea. Redă-i un aspectul sănătos culoarea naturală! Ai nevoie de un fond de ten roz-natural, un ruj cremos în culoarea piersicii şi un gloss transparent. Vei obţine un look natural şi foarte tineresc.

La 40 de ani

Încet-încet, tenul începe să-şi pieardă prospeţimea şi tinereţea. Este momentul să susţii regenerarea celulară cu produsele adecvate.

Ce se întâmplă

După 40 de ani, producţia de colagen este din ce în ce mai mică, astfel încât încep să apară ridurile de îmbătrânire în jurul ochilor şi al gurii. Activitatea celulară e din ce în ce mai lentă, iar tenul îşi pierde treptat strălucirea. Pungile de sub ochi şi pleoapele care încep să se lase dau ochilor un aspect obosit, iar pielea mâinilor devine tot mai uscată. E momentul să începi un intens program anti-aging.

Ce trebuie să faci

Poţi folosi orice produse care stimulează producerea colagenului. Acum tenul are nevoie de mai multe măşti exfoliante, care să cureţe în cele mai adânci straturi. Din când în când, poţi apela şi la tratamentele cosmetice – unul dintre cele mai apreciate se numeşte microdermabraziune şi constă într-o exfoliere eficientă, dar delicată a tenului. Pielea va fi vizibil întinerită, iar ridurile fine, atenuate. Ai grijă însă, nu îl încerca dacă ai tenul foarte sensibil.

Micul tău secret de machiaj

Alege rujuri în nuanţe luminoase de roz. Pentru un contur precis, foloseşte mai întâi un creion special, neapărat de aceeaşi culoare cu rujul. La final, dă rujului un plus
de strălucire şi rezistenţă aplicând  pe buze puţin fard de obraz
în tonuri naturale.

La 50 de ani

Ce se întâmplă

Tenul a început deja să îmbătrânească şi ridurile să se accentueze, în special cele din jurul gurii, de pe bârbie şi gât. După instalarea menopauzei, producţia de estrogen începe să scadă, pielea devenind din ce în ce mai uscată şi firul de păr mai fragil. Conturul feţei este mai slab evidenţiat, iar pielea îşi pierde fermitatea.

Ce trebuie să faci

Produsele cu formula bazată pe coenzima Q10 îmbunătăţesc textura pielii şi susţin producerea colagenului. Odată cu vârsta, începe să scadă cantitatea şi sinteza de acid hialuronic, element vital pentru piele, ce are rolul de a absorbi apa şi de a menţine fermitatea. Lipsa acestuia este unul dintre motivele pentru care pielea se usucă, îşi pierde elasticitatea, fiind astfel favorizată apariţia ridurilor. Pentru revitalizarea vizibilă a pielii, alege deci produse ce au în compoziţie acest acid. Iar pentru un aspect proaspăt, vopseşte-ţi părul cu două tonuri mai deschise sau fă-ţi câteva şuviţe în nuanţe de blond luminos.

Micul tău secret de machiaj

Cu fondul de ten potrivit vei reuşi să acoperi imperfecţiunile şi
ridurile. Alege unul fluid, într-o culoare naturală şi întinde-l
foarte bine cu ajutorul unui bureţel. Produsele speciale ce au în compoziţie factori anti-aging întăresc, îngrijesc şi corectează.

La 60 de ani

Chiar şi la această vârstă poţi arăta bine. Sportul uşor, ca gimnastica în apă sau înotul, te menţine în cea mai bună formă.

Ce se întâmplă

Lipsa de estrogen e vizibilă din ce în ce mai mult prin apariţia cutelor adânci. Deşi nu mai există impurităţi, conturul feţei este slab pus în evidenţă, iar elasticitatea este în mod clar redusă.

Ce trebuie să faci

Foloseşte creme cu substanţe active, cu acţiune regenerantă şi restructurantă, care pot pătrunde adânc în straturile pielii. Ele conţin în general un amestec de minerale şi vitamine – peptide de soia, vitamina C sau cofeină – cu rol în redarea elasticităţii pielii. Sucul de morcovi este foarte indicat pentru întinderea pielii. Întinde-l cu o dischetă de vată şi, după 1-2 minute, clăteşte-te din abundenţă cu apă. Pentru că mâinile sunt primele care trădează adevărata vârstă, foloseşte regulat creme cu rol de hrănire şi reparare, care protejează şi împotriva petelor.

Micul tău secret de machiaj

Cel mai bun „instrument” de machiaj pentru o femeie trecută de 60 de ani? Mascara. Deşi la prima vedere nu pare foarte important sau necesar, puţin rimel pe gene conturează frumos ochii şi oferă profunzime şi expresivitate privirii. Nuanţele de maro sunt mult mai indicate decât negrul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter