S-a demonstrat științific: asortarea culorilor nu mai este la modă

De Consuela Stratulat, pe

Poți să lași deoparte costumele într-o singură culoarea. Cercetătorii au stabilit ce este „la modă”, iar asortarea culorilor a ieșit, oficial, din tendințe. Specialiștii de la Universitatea Carolina de Nord au stabilit că este nevoie de mai multă creativitate pentru a fi „stylish”.
„Eleganța maximă este atinsă atunci când ținutele nu sunt prea asortate sau prea diferite”, este verdictul cercetătorilor de la Universitatea Carolina de Nord. Așadar, secretul este să găsești un echilibru, atunci când îți compui ținuta.
Concluziile au fost trase în urma unui studiu efectuat pe 239 de persoane. Cercetătorii le-au cerut oamenilor să evalueze mai multe desene, cu haine de bărbați și femei, în funcție de cât de „la modă” le consideră. Respondenții au văzut 30 de combinații diferite de culori, unele perfect asortate, altele nepotrivite, iar altele situate la mijloc. Specialiștii au constatat că Principiul Goldilocks, care prevede că ceva trebuie să se încadreze în anumite limite, în opoziție cu atingerea extremelor, este valabil și când vine vorba de haine.

Ce sfaturi dau cercetătorii?

În baza acestui studiu, specialiștii spun că cel mai bine este să alegi o combinație de culori care nu se potrivesc perfect, dar nu sunt nici complet diferite. O asortare moderată este cheia unui outfit reușit.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter