Cum s-a desfășurat mișcarea #TimesUp pe covorul roșu de la Globurile de Aur

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Luni, 08 ianuarie 2018, 14:33
Cea de-a 75-a ediție Globurile de Aur a avut loc azi noapte, începând cu ora 3 (ora României), la Los Angeles, SUA. În 2018 însă, evenimentul s-a desfășurat sub amprenta mișcării #TimesUp. Iată cele mai importante aspecte ale mișcării #TimesUp pe covorul roșu de la Globuri.

Citește și: Globurile de Aur 2018. Lista celor 25 de câștigători

  • Actrița Reese Witherspoon a susținut inițiativa #TimesUp prin crearea unei insigne alături de Arianne Phillips, designer de costume la Hollywood și stilist. Insigna susține inițiativa tuturor celor care vor să militeze pentru a preveni hărțuirea sexuală, abuzul, inegalitatea rasială și de gen la Hollywood.
  • Barbara Meier, Blanca Blanco, Meher Tatna, Kelvin Yu,  Lupita Nyong’o sunt invitații care au ales să nu poarte ținute all black, culoarea care a fost aleasă pentru a întări inițiativa #TimesUp pe covorul roșu.
  • Opt importante celebrități hollywoodiene au venit însoțite la Globurile de Aur 2018 de activiști care își dedică munca pentru a crea avantaje egale și echilibrate pentru femei în câmpurile profesionale. Printre acestea, o menționăm pe actrița Meryl Streep, care a pășit pe covorul roșu însoțită de Ai-Jen Poo, director al National Domestic Workers și pe Reese Witherspoon, care s-a afișat alături de legenda tenisului american, Billie Jean King (pe care o și interpretează în producția biografică Battle of the Sexes, SUA, 2017).
  • Chiar în ziua decernării premiilor Globurile de Aur 2018 un număr de vedete au urcat pe rețelele personale din social media mesaje puternice, însoțite de hashtagul #WhyWeWearBlack, alături de poze în care purtau tricouri imprimate cu același hashtag.
  • Interviurile care au precedat și succedat evenimentul nu au mai păstrat același tipar aparent frivol în acest an. Jurnaliștii și actorii nu au mai dezbătut ce rochii se mai poartă și ce look au ales, ci au vorbit despre importanta inițiativei #TimesUp și ce acțiuni trebuie luate pentru a descuraja abuzul, hărțuirea sexuală, discriminarea.
  • Conform cotidianului The New York Times, inițiativa #TimesUp îi succede campaniei #metoo, o uriașă mișcare contra hărțuirii sexuale, lansată anul trecut și a căpătat valențe extrem de serioase de-a lungul lunilor recente. Grupul format din scenariste, producătoare, actrițe, activiste, managere care lucrează în industria filmului american a crescut vizibil de la lansarea inițiativei și împreună își doresc să spargă pentru totdeauna
  • În urmă cu zece ani, activista americană pentru apărarea drepturilor civile ale femeilor, Tarana Burke, lansa mișcarea #metoo. În 2017, actrița Alyssa Milano reiniția mișcarea, odată cu scandalurile sexuale legate de producătorul Harvey Weinstein.
  • Prezentatorul ediției din acest an al Globurilor de Aur a fost Seth Meyers, care și-a început monologul vizând direct aspectul delicat al misoginismului prezent (și) la Hollywood. Acesta a spus: „Bună seara, doamnelor și domnilor – atât câți mai sunteți“ și a făcut aluzii specifice către Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Woody Allen de-a lungul discursului său de pe scena premiilor.
  • Actrițele Laura Dern, Elisabeth Moss, Frances McDormand, Nicole Kidman și personalitatea tv Oprah Winfrey sunt doar câteva dintre femeile care au inclus în speechul lor de pe scenă cuvinte de susținere pentru inițiativa #TimesUp.

Intră în galeria foto și vezi câteva dintre actrițele care au ales să poarte negru pentru a susține #TimesUp.

Citește și: Marele câștigător la Globurile de Aur 2018: când va fi difuzat filmul în România.

Foto: Hepta.ro.

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter