Șapte ținute superbe inspirate de Carmen Iohannis!

De Simona Josan, pe Ultimul update Joi, 20 august 2015, 18:05
Prezență discretă în spațiul public românesc, ”Prima  doamnă” a României, Carmen Iohannis, adoptă un stil care contrastează cu această trăsătură. De la culori, croieli și texturi, ținutele soției peședintelui sunt pe cât de îndrăznețe, pe atât de inspiraționale.

Carmen Iohannis este cu siguranță un subiect de discuție pentru toți ochii iubitori de frumos și, automat, de modă. Deși are și destui critici, majoritatea îi apreciază stilul considerat ieșit din tipare pentru o ocupantă a funcției de ”primă doamnă”.

Încă de la prima ei apariție, lungimea fustei a fost detaliul care a uimit. Dacă predecesoarele ei obișnuiseră publicul cu ținute sobre, doamna Iohannis, fără a încălca eticheta specifică poziției sale, a îndrăznit să fie deosebită.

Culorile pastel, cu inserții strălucitoare, broderii, dantele, paiete sau decupaje, sunt, din nou, elementele care compun stilul soției președintelui. Deseori, în vizitele oficiale, Carmen Iohannis le-a eclipsat pe omoloagele ei cu rochii vaporoase, croite îndrăzneț și din materiale fine, cum ar fi brocardul, mătasea, satinul, voalul sau taftaua.

La întâlniri oficiale

La întâlnirea cu președintele Austriei, de luna trecută, Carmen Iohannis a purtat o rochie lungă, pe corp, cu inserții de paiete în zona mediană. Gulerul pelican a echilibrat foarte bine zona umerilor cu cea a șoldului, iar talia a fost accentuată cu o ”pată” paietată.

Camen Iohannis în Portugalia

 

Prezent în Spania, cuplul prezidențial a fost, din nou în centrul atenției. Tot datorită unei ținute a lui Carmen Iohannis. Prima doamnă a purtat o rochie cu mâneca bufantă și cu același artificiu de volum și în zona șoldurilor, realizată din brocard, în nuanțe de roz și argintiu. De altfel, prezența ei în peninsula iberică a atras atenția presei de aici, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa doameni Iohannis, descriind-o drept o femeie cultă, care iubește artele, în special teatrul și baletul, dar și discretă, cu un comportament sobru. Cel mai tare au apreciat spaniolii faptul că Prima Doamnă este o catolică ferventă și că este alergică la ieșirile în public.

Carmen Iohannis în Spania

În Turcia, soția președintelui a ținut cont de regulile vestimentare specifice acestei culturi, accesorizând un compleu în culoarea untului, cu o eșarfă într- nunață închisă de roz.

Carmen Iohannis în Turcia

Când cuplul prezidențial a făcut prima vizită în Portugalia, Prima Doamnă din nou a atras toate privirile, cu o rochie neagră, accesorizată la umeri cu inserții prețioase.

Carmen Iohannis, în PortugaliaCarmen Iohannis, în Portugalia

La întâlnirile neoficiale

În cadrul reuniunilor informale, stilul doamnei Iohannis nu se diferențiază foarte tare, la fel cum se poate vedea mai jos. Fie în culoarea mentei, roz intens, alb pur sau galben intens, rochiile lui Carmen Iohannis respectă nota cu care aceasta s-a impus de la început: eleganță cu o ușoară tușă de extravaganță.

Carmen Iohannis în întâlnirile informale

Dacă în spațiul public este considerată îndrăzneață, dar și discretă, în intimitate Prima Doamnă este cea care i-a furat inima președintelui, după cum el însuși o descrie în cartea sa: ”Pas cu pas”. Aici, șeful statului vorbește despre Carmen Iohannis ca despre femeie de care a rămas veșnic îndrăgostit.

„Suntem și acum o pereche de îndrăgostiți, pentru că arta nu este aceea de a te îndrăgosti, ci de a menține vie dragostea pentru mult timp”, scrie președintele în lucrarea sa.

Foto: Hepta; Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter