INTERVIU | Iuliana Marciuc, un destin ca un roman de dragoste

De Simona Josan, pe Ultimul update Marți, 13 octombrie 2015, 14:41
In febra pregatirilor pentru debutul unui nou sezon al emisiunii ”Destine ca-n filme”, de la TVR2, Iuliana Marciuc ne-a raspuns catorva curiozitati, intr-un interviu acordat in exclusivitate, din care am tras concluzia ca insasi viata ei poate fi oricand un scenariu de Hollywood. O profesionista desavarsita, cu o bogata cariera in televiziune, indragita prezentatoare a intrat deseori in colimatorul presei, prin prisma meseriei ei, cu propria ei poveste. Ar putea fi definita simplu o istorie frumoasa de iubire, intre un barbat si o femeie. Insa in ochii  unora, o dragoste traita de 17 ani, intre doua casnicii si un fiu (David, in varsta de 10 ani) este un scenariu complicat, iar in ai altora, unul  interesant. Cum vede Iuliana toate aceste lucruri, cum a trecut peste rautati, greutati, fara sa faca riduri, cum este viata ei acum si cum isi imagineaza tabloul fericirii pana la adanci batraneti, cititi in randurile de mai jos.

Ai lansat recent o carte, ”Destine ca-n filme”, in care vorbesti despre oamenii pe care i-ai intalnit si prezentat in emisiunea cu acelasi nume. Ce poveste te-a impresionat cel mai mult?

Am selectat cu greutate cele mai impresionante 25 de povesti pe care le-am intalnit in primele trei sezoane de la ”Destine ca-n filme”. Mi-e si mai greu ca din ele sa aleg acum doar unul, pentru ca de fiecare erou de-al meu m-am atasat, de la fiecare am avut ceva de invatat.

Ce urmeaza din punct de vedere profesional? Care sunt proiectele cu care ii vei bucura pe telespectatori in continuare?

Am inceput filmarile pentru sezonul cu numarul 5. Noutatea este ca astept povesti deosebite de la telespectatorii mei pe Facebook. Asadar, cine are un destin ca pn filme, imi poate pe Facebook si o intreaga echipa vine sa le transforme povestea intr-un film vazut de intreaga lume.

Ai vreun ritual pe care il faci inainte de emisiune? Sau gest pe care il faci din superstitie inainte de show?

In toti anii cand am avut transmisiuni directe obisnuiam sa spun o mica rugaciune. Acum, cand am parasit caldura studioului pentru a fi in toata tara printre oameni, nu mai am nici un ritual. Doar ca atunci cand ajung in locul filmarii, mintea mea este numai acolo, iar concentrarea mea se indreapta numai catre ei, eroii mei.

Ce parere ai despre modul in care se face acum televiziune?

Intr-o perioada in care se promoveaza programe de proasta calitate cu pseudovedete si povesti inventate, eu am ales sa prezint povestea de succes adevarata, traita de oameni obisnuiti, dar pe care viata i-a pus in situatii neobisnuite.

Esti realizatoare, producatoare, prezentatoare, scriitoare, mama. Cum reusesti sa le impaci pe toate? Cum te relaxezi in timpul liber?

Incerc sa imi organizez timpul cat mai bine, in asa fel incat sa fac si televiziune si sa petrec mult timp si cu familia mea. Acasa este locul in care imi incarc bateriile. Relaxarea este cu baiatul meu in brate, sau la teatru cu prietenele, sau la o plimbare in parcul Herastrau, sau in calatorii.

Ii gateste lui Adrian clatita de cartofi

Gatesti? Ne poti impartasi o reteta pe care o prepari frecvent? Sau care ii place lui David foarte mult?

Gatesc destul de rar, de cele mai multe ori pentru un mic dejun sau pentru o cina. Ambele romantice …. cand mai avem ocazii. Pentru David mai fac deseori mamaliguta cu branza si smantana, iar pentru Adrian clatita de cartofi prajiti. Rad un cartof pe razatoarea mare, ii storc bine si apoi ii pun la prajit intr-o tigaie de teflon. Ii intorc intocmai ca pe o clatita si cand sunt aproape gata adaug doua oua su cascaval ras si ii las pe foc inca cinci min cu capac . O reteta care se face usor si repede.

Care este relatia dintre tine si baietelul tau?

Am cu David o relatie foarte stransa, suntem si prieteni foarte buni, ma bucur ca ne facem foarte des declaratii de iubire, ne mangaiem si ne aratam iubirea in fiecare zi .

Ai vreun secret legat de frumusete? O reteta de masca de la bunica sau un truc mai altfel… prin care tii ridurile la distanta?

Nu am mari secrete. Cred ca ajuta tenului faptul ca nu beau cafea si nu fumez, ma demachiez in fiecare seara si folosesc creme puternic hidratante pentru tenul meu uscat . Gomajul cu malai este reteta bunicii mele pe care din cand in cand o folosesc.

Multe prezentatoare au decis sa recurga la operatii estetice. Ai lua in calcul o astfel de interventie?

Nu am nimic impotriva operatiilor estetice, desi recunosc ca iti trebuie mult curaj sa le faci. Eu nu am apelat pana acum la ele si nu stiu sa spun ce voi face peste ani.

Cand tu si Adrian v-ati cunoscut amandoi erati casatoriti. A durat mult pana cand ai realizat ca esti indragostita de un alt barbat? Ce ti-ai spus, cum ai reactionat in fata acestei realitati?

Ne-am indragostit la prima vedere. A durat ceva mai mult pana sa realizam ca suntem suflete pereche.

In perioada anilor ”duplicitari”, asa cum ai descris la un moment dat relatia ta cu Adrian, ti s-a intamplat sa spui: ”Gata. Pana aici!”?

Am vorbit mult unul cu celalat si cu prietenii care ne au fost alaturi in tot acest timp si era clar ca nu puteam sta la infinit  in compromisul singuratatii in doi… Nu am spus niciodata”gata”, pentru ca am fost mereu sigura de Noi si am avut rabdare incurajata fiind de semnele speciale de iubire pe care le primeam atat de des.

Cum este viata voastra in prezent? Descrie-l putin pe Adrian. Ce iubesti cel mai mult la el?  Dar defectul sau cel mai mare (daca are) care sa fie?

Ne respectam foarte mult meseriile si ne apreciem unul pe celalalt, lucru pe care nu ezitam sa ni l aratam in particular si in public. Adrian este  foarte credincios si isi iubeste nespus de mult copiii. Pentru mine este mereu surprinzator, romantic, atent si generos si are simtul umorului. Are grija sa lase la usa casei problemele si rar il vad suparat. Ma amuza ca sunt unii care-l percep altfel si este o mare provocare pentru mine sa-i infrunt pe acestia. Adrian iubeste oamenii, iubeste viata si stie sa iubeasca!

Cred ca atunci cand iubesti vezi si defecte, dar socoteala iti da cu plus si mergi mai departe. Sigur ca amandoi avem defecte. Dar m-ai intrebat de el. El de multe ori ascunde sau denatureaza adevarul spunand ca in acest fel protejeaza. Nu sunt de acord, dar nu pot schimba asta.

Secretul fericirii ei este…

Anii ”transparenti”, de dupa divort, au fost si ei presarati cu neintelegeri. Care este secretul vostru, cum treceti peste probleme?

Normal ca avem si noi neintelegeri dar trecem peste ele cu intelepciune si credinta ca iubirea ne ajuta sa ne intelegem unul pe celalalt.

Revenind la calitatea ta de scriitoare, ce nume ar purta romanul vietii tale si in ce gen s-ar incadra?

Romanul vietii mele s ar putea intitula „Imi place viata”! Sigur ar fi un roman de dragoste.

Cum arata tabloul fericirii pana la adanci batraneti, ai carui protagonisti sunteti tu si Adrian? Cum va vedeti atunci?

Imi doresc sa fim cu totii sanatosi si cu acelasi entuziasm pe care-l avem de a face lucruri impreuna. David sa calatoreasca in cat mai  multe vacante cu noi. Prietenii stiu ce spun…

Foto: Arhivă Ringier

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter