Cum îți prepari acasă o loțiune de corp din 3 ingrediente la îndemână

De Simona Josan, pe Ultimul update Miercuri, 19 august 2015, 17:00
Femeile au devenit mai conștiente de faptul că produsele naturale sunt mult mai bune pentru pielea și corpul lor. De teama parabenilor, conservanților, formaldehidelor, parfumurilor și a altor ”ingrediente” cu nume imposibil de pronunțat, atenția lor a început să se îndrepte, mai nou spre rețete de produse de îngrijire făcute în casă. Și... cu cât mai ușor procesul tehnologic, cu atât mai bine.

Dacă ești o persoană mai comodă sau poate… ai două mâini stângi și te temi să demarezi un atsfel de proiect de înfrumusețare, pentru că ți s-ar părea imposibil, iată o formulă simplă prin care îți poți prepara loțiunea de corp. Singură. Acasă la tine. Din trei ingrediente. Și, da! Este posibil

De ce ai nevoie pentru a prepara crema de corp:

  • 3/4 ceașcă de ulei ( de măsline, de cocos sau de avocado, oricare dintre aceste trei variante este alegerea perfectă)
  • 3 linguri de ceară de albine (dacă nu ai în dulap, o găsești la orice magazin cu produse naturiste)
  • 3/4 cană de apă simplă, de ceai de plante sau de apă de trandafiri (acest din urmă ingredient este destul de greu de găsit și destul de costisitor)

 *opțional, esență de ulei cu diverse arome

Etapa 1: dai prin răzătoare ceara de abine, astfel încât să obții cantitatea necesară

Etapa 2: Pune la fiert pe aragaz o cratiță, iar deasupra ține un vas termorezistent din sticlă, în  care adaugi ulieul de măsline – așa cum a folosit în filmuleț de mai jos Heather (sau oricare dintre variantele alese) și ceara de albine. Amstecă totul cu o lingură delemn până când se topește ceara

Etapa 3: Într-un robot de bucătărie adaugă ceaiul. Imediat ce robotul începe mișcările de rotație, adaugă foarte ușor amestecul de ulei și ceară. Oprește mașina în momentul în care ai obținut un conținut păstos.

Dacă vrei ca emulsia să aibă un miros și mai intens, poți cumpăra fiole cu ulei de migdale sau alte uleiuri esențiale și adaugă foarte puțin. După ce adaugi o picătură din esență, pornește robotul și mai mixează câteva secunde.

Vei vedea că această loțiune îți va păstra pielea hidratată!

 

Ce mai poți face cu uleiul de măsline?

O mască eficientă pentru ten cu ulei de măsline

Nu doar în gastronomie uleiul de măsline face minuni, ci și în tratamentele cosmetice. Acesta este motivul pentru care uleiul de măsline este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru înfumusețare. Pune într-un recipient o linguriță de ulei de măsline, peste care adaugă o jumătate de avocado pisat. Aplică pasta obținută peste tenul curățat în prealabil. După ce ai lăsat masca să acționeze, spală-ți tenul cu apă călduță. Aplică masca o dată pe săptămână și vei avea rezultate uimitoare.

Demachiant

Nu multă lume știe că uleiul de măsline este și un bun demachiant. Așadar, dacă ai rămas în pană de loțiune demachiantă sau de apa micelară, poți folosi acest ingredient care cu siguranță este nelipsit din bucătărie. Ce ai de făcut? Dă-ți cu puțină apă pe față, peste fond de ten, după care aplică doar câteva picături de ulei. Masează-ți ușor tenul. Mai apoi umezește o dischetă cu apă și cu puțin ulei și fă aceleași mișcări circulare pe ten, la fel ca atunci când te demachiezi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter