Cum arată soția lui Ivan Patzaichin, femeia care i-a schimbat viața: ”Am văzut o pereche de picioare înfipte bine în tocuri”

De Simona Josan, pe Ultimul update Marți, 25 august 2015, 16:16
Fire discretă, Ivan Patzaichin (65 de ani) vorbește foarte rar despre viața personală, mai ales despre femeia alături de care trăiește o poveste de dragoste din 1975, anul în care a întâlnit ”cele mai frumoase picioare” văzute până atunci.

Într-un interviu pentru oamenidepoveste.ro, campionul olimpic la caiac-canoe s-a lăsat purtat în trecut, până în anul de grație 1975, când a întâlnit-o pe Georgiana, o femeie ambițioasă și superbă, de care s-a îndrăgostit pe loc. Momentul în care Cupidon a înfipt săgeata în inima campionului pare desprins dintr-un film de dragoste clasic.

Era prin ’75, îmi făceam de lucru la mașină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber și, cum eram un tinerel cumințel, nu găsisem altceva mai bun de făcut”, începe timid povestea canoistul, pe atunci posesorul uniu Ford Coupé argintiu, cu tapițerie din piele roșie.

În acel an Ivan Patzaichin devenise dublu campion olimpic la caiac-canoe, era burlac și locuia singur într-o garsonieră din București.

”Așa cum eram, băgat cu totul sub mașină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunțat însă, am luat-o pe ocolite”, își amintește Patzaichin.

”A fost, cred eu, dragoste la prima vedere”

Succesul și performanțele sale sportive nu au impresionat-o prea ușor pe Georgiana. Nici situația bună pe care campionul o avea, un atu deloc de ignorat în era comunistă.

De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere. Perechea de pantofi cu care era încălţată atunci, o mai are şi acum”, povestește sportivul.

A fost ziua care le-a unit destinele până astăzi, când încă trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, al cărei fruct este fiica lor, Ivona Beatrice.

Cum arată soția lui Ivan Patzaichin

 

Născut într-o familie de ruși lipoveni

Ivan Patzaichin, campionul olimpic al României la caiac canoe, s-a născut într-o familie de ruși lipoveni, într-un mic sătuc din Deltă. Originile sale l-au făcut să nu-și renege locul de obârșie, ci să iubească Dunărea și toate sporturile de apă. Face caiac canoe de mic, sport pe care îl iubește datorită bunicului său.

Într-o dimineață, să tot fi avut vreo patru anișori, m-am trezit în barca lui. Clipocitul apei bătute de vâsle și soarele leneș ce-mi învelea fața mi s-au întipărit în minte pentru totdeauna. Dormisem la el, ca de obicei, iar bunicul, la ora potrivită, nu m-a deșteptat. M-a luat în brațe, așa, adormit cum eram, m-a așezat în bărcuță și a ieșit cu mine pe luciul apei, la pescuit. Mi s-a părut cea mai frumoasă dimineață”, dezvăluie Patzaichin.

Are la activ patru medalii de aur la olimpiadele din 1968, 1972, 1980, 1984, trei medalii de argint olimpice, 22 de medalii la Campionatele Mondiale, între care nouă de aur, patru de argint și alte nouă de bronz, o medialie de medalie de aur la Campionatele Europene. A câștigat de 50 de ori titlul de campion național, iar în prezent este antrenor.

Sursa foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter