Ce exerciții să faci ca să ai abdomenul plat?

De Simona Josan, pe Ultimul update Vineri, 21 august 2015, 20:02
Kilogramele de pe burtică se încăpățânează să reziste în ciuda dietelor și a regimurilor? Câteva exerciții pentru abdomen nu doar că le va pune pe ”fugă”, dar te va ajuta să obții și cele șase pătrățele, la care visează toată suflarea feminină.

Iată câteva exerciții pentru a obține un abdomen plat!

Bicicleta

Acest exercițiu te v ajuta să faci rapid pătrățele. Așază-te pe spate (spatele să fie drept pe podea), ridică-ți picioarele, și începe o mișcare circulară, ca și cum ai pedala. Apoi, pune-ți mâinile sub cap, și du genunchiul stâng la cotul drept, și invers.

Abdomene

Abdomenele sunt o altă metodă rapidă și ușoară prin care poți să-ți conturezi cele șase pătrățele. În plus, dacă te plictisești de cele clasice, există o sumedenie de variante care îți pun în mișcare mușchii abdominali.

  • Abdomenele clasice. Stai întinsă pe spate, pe podea, și cu genunchii îndoiți. Pune-âi mîinile la tâmple, sau încrucișate pe piept, ridică-ți ușor omoplații, în așa fel încât să simți o ușoară durere în zona burții. Expiră și repetă mișcarea.
  • Cu mîinile deasupra capului. În loc să-ți așezi mîinile la tâmple, așază-le deasupra capului, cu palmele lipite, și fă mișcarea clasică de abdomene. Brațele trebuie să fie întinse foarte bine în timp ce execuți mișcarea.
  • Abdomenul-cruce. Cu brațele așezate la ceafă, du-ți cotul drept la genunchiul stâng. Repetă mișcarea și cu partea opusă.
    Abdomene pe minge. Poziționează-ți picioarele pe o minge de exerciții, mai mare în diametru comparativ cu una obișnuită, și fă mișcarea clasică de abdomene, cu brațele bine întinse la ceafă.

✽✽✽ Un exercițiu eficient va avea 20 de andomene clasice, 10 în cruce, 15 cu mâinile deasupra capului. Pentru un plus de eficiență, fă zece repetări și din cel de-al patrulea exemplu.

În flotare

Este una dintre metodele eficiente care îți conturează cele șase pachețele pe abdomen. Stai pe coate, cu fața în jos, pe o suprafață plată. Încordează-te și ai grijă ca vârful degetelor picioarelor și coatele să fie singurele părți ale corpului care ating podeaua. Dacă ai probleme cu coloana, fă exercițiul pe genunchi, și nu pe vârful degetelor de la picioare. Stai în această poziție cât de mult poți (peste 10 secunde). Pentru a crește dificultatea mișcării, poți ridica un braț sau un picior. Dacă îți ții un picior peste celălalt, exercițiul va fi și mai eficient.

Ridicări cu greutatea corpului

Pune două scaune stabile, de înălțime egală, la distanță unul de celălalt. Așază-te între ele și ridică-ți genunchii la piept. Ai grijă să nu cazi sau să nu aluneci.

Ridicări cu picioarele

Stai întinsă pe saltea, cu spatele și capul lipite de podea. Mâinile vor di așezate sub fund. Apoi ridică-ți foarte puțin picioarele de la podea. Rămîi în această poziție până când simți o durere în abdomen. Apoi ridică-ți ușor picioarele în așa fel încât să formeze un unghi de 90 de grade cu trunchiul (sau în formă de L). La fel de ușor lasă-le la podea, în pozițiia de start. Expiră. Repetă.

✽✽✽  Fă exerciții pentru abdomen timp de 30 de minute, cel puțin de 3 ori pe săptămână, pentru început. Apoi extinde perioada la cinci zile pe săptămână. Când ți se va părea că antrenamentul devine ușor și nu te mai solicită fizic, repetă exercițiile de două ori pe zil, cinci zile pe săptămână.

Sursa foto: thinkstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter