Trucuri… de la make-up artişti adunate

De Lumea Femeilor, pe

Deşi e greu de crezut, chiar şi vedetele de la Hollywood au defecte! Însă, cu ajutorul make-up artiştilor, ele reuşesc să ascundă cu multă măiestrie micile imperfecţiuni şi să-şi pună în valoare punctele forte.

Ochi mai mari

În primul rând, ai nevoie de un eyeliner. Renunţă însă la clasicul tuş negru, fiindcă micşorează ochii, şi optează pentru o variantă colorată (dacă nu eşti adepta nuanţelor tari, există şi variante mai „cuminţi”: bleumarin, indigo). Conturează-ţi doar pleoapele superioare. În colţul intern al ochilor, foloseşte un creion sidefat alb, care să reflecte lumina. Cea mai potrivită mascara este cea care curbează genele.

Buze mai pline

Aplică un pic de balsam transparent, uşor sidefat, chiar deasupra arcului lui Cupidon (zona dintre buza superioară şi nas). Pasul următor: aplicarea unui ruj hidratant, cu particule strălucitoare şi neapărat într-o culoare deschisă. Încheie machiajul prin folosirea balsamului iniţial chiar în centrul buzei inferioare.

Ten impecabi

Alege un fond de ten cu un ton mai deschis decât culoarea naturală a pielii. Dacă obişnuieşti să foloseşti şi pudră, ai observat, probabil, că, la scurt timp după aplicare, culoarea ei se închide, devenind mai intensă decât cea a fondului de ten. Şi asta din cauza căldurii emanate de corp. Pentru a preveni această situaţie neplăcută, alege întotdeauna o pudră cu un ton mai deschis decât fondul de ten.

Pomeţi sculptaţi

Pentru a corecta nişte obraji rotunzi, trebuie să te joci cu lumini şi umbre. Ai nevoie de o pudră iluminatoare şi de una bronzantă. „Suge” obrajii şi aplică pudra bronzantă chiar în adâncitura care se
creează. Apoi zâmbeşte şi iluminează zona care porneşte din centrul pomeţilor până spre tâmple. Aceste nuanţe contrastante definesc şi reconturează pomeţii.

Frunte mai mică

Nu vrei să apelezi la breton pentru a ascunde o frunte proeminentă? Atunci ai nevoie de o pudră mată, într-o culoare mai închisă (particulele strălucitoare vor ilumina zona respectivă). Pentru aplicare, foloseşte o pensulă cu un pămătuf mare. Scutur-o un pic înainte de a o folosi, pentru a înlătura excesul de pudră. Zonele vizate: tâmple şi linia părului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter