10 trucuri ca să fii în formă maximă

De Lumea Femeilor, pe

Sănătatea depinde, în mare măsură, de pofta noastră de viaţă. Iar felul în care ne simţim porneşte „de la cap”. Iată zece psihotrucuri care te vor ajuta să aduci bucuria şi armonia în viaţa ta

1. Nu sări din pat când sună deşteptătorul!

Mai stai câteva minute în aşternutul cald, cu ochii închişi, şi gândeşte-te la ceea ce ţi se va întâmpla în ziua care tocmai începe. Îţi va da o stare de bine care te va ajuta să te scoli cu bateriile încărcate. În plus, într-un asemenea moment matinal îţi aduni cel mai bine gândurile.

2. Trăieşte în prezent şi preţuieşte clipa!

Cei care nu reuşesc să depăşească dezamăgirile sau durerea din trecut sau se tem de ziua de mâine se îmbolnăvesc mai uşor, devin trişti şi posaci şi uită esenţialul: că viaţa lor se desfăşoară acum, chiar în momentul acesta. Trecutul nu poate fi schimbat, iar viitorul nu poate fi prevăzut. Singurul moment în care fericirea depinde de tine este cel de acum.

3. Ocupă-te de tine fără să-i neglijezi pe cei din jur!

De multe ori, avem tendinţa să ne sacrificăm plăcerile pentru binele celor dragi. Ca urmare, la un moment dat, ajungem să fim obosite şi depresive, devenind astfel o povară chiar pentru cei cărora le-am sacrificat viaţa noastră. Aşadar, începând de astăzi (nu de mâine!) ai grijă şi de nevoile tale. Asta nu te va transforma într-un monstru egoist, ci
într-o femeie împlinită.

4. Fii propriul tău medic!

De multe ori, în spatele suferinţelor fizice se ascund suferinţe sufleteşti. Un studiu a relevat, de pildă, că stresul permanent la serviciu provoacă dureri în zona cefei. De aceea, e bine ca atunci când te îmbolnăveşti, să te gândeşti ce te apasă. Există anumite lucruri care te împiedică să fii senină şi mulţumită? Scăpând de ceea ce te face să suferi vei grăbi însănătoşirea.

5. Descoperă copilul din tine!

Deşi ne credem foarte înţelepţi, avem, de fapt, multe de învăţat de la copii. Ei se trezesc cu zâmbetul pe buze, fără teama de ceea ce îi aşteaptă, râd cu poftă, plâng, îşi exteriorizează sentimentele… Acestea sunt semnele unei pofte de viaţă pe care noi, adulţii, am cam uitat-o.

6. Nu te teme de bătrâneţe!

Bătrâneţea nu este, câtuşi de puţin, o dramă. E adevărat, corpul nostru nu ne mai ascultă ca în tinereţe, dar mintea poate să rămână tânără şi la 100 de ani. Tinereţea e, de fapt, o stare de spirit. Dacă îţi păstrezi curiozitatea şi nu te însingurezi, bătrâneţea poate fi la fel de plăcută ca orice altă etapă a vieţii tale. Iar ridurile pot fi fermecătoare, atunci când sunt luminate de un zâmbet radios.

7. Aminteşte-ţi în fiecare zi că viaţa e minunată!

Viaţa înseamnă mai mult decât să te trezeşti la aceeaşi oră, să te duci la serviciu, să alergi la şcoală după copii, să găteşti şi să te prăbuşeşti, seara, istovită în faţa televizorului. Oricât de ocupată ai fi, străduieşte-te să găseşti în fiecare săptămână „o nişă”: câteva ore în care să faci altceva. Să te întâlneşti cu prietena ta de suflet, să te plimbi prin parc, să te duci la cinema sau să dansezi.

8. Implică-te în viaţa socială şi ajută-i pe ceilalţi!

Ţi se pare, uneori, că trăieşti într-o lume care a luat-o razna? Aminteşte-ţi că această lume e compusă din fiecare dintre noi – inclusiv din tine. Iar singura soluţie ca ea să devină un pic mai bună este ca oamenii ca tine să nu mai stea pe margine. Implică-te în ceea ce se întâmplă în jurul tău, ajută măcar un om aflat în suferinţă, chiar dacă este un străin, şi vei vedea că te vei simţi mult mai bine.

9. Oferă-ţi, în fiecare zi, zece minute de linişte!

Trăim într-un ritm din ce în ce mai alert şi mai stresant. Un mare număr de boli caracteristice „lumii civilizate” sunt simptomatice pentru o societate căreia timpul i se scurge printre degete. Dar puterea de a merge mai departe nu ne-o dă agitaţia, ci liniştea interioară.

10. Fii cea mai bună prietenă a ta!

Ca să fii acceptată şi iubită de cei din jur, e necesar să te accepţi tu aşa cum eşti. Gândeşte-te: dacă sora sau prietena ta ar avea defectele tale, nu-i aşa că asta nu te-ar împiedica să o preţuieşti? Atunci ce motiv ai avea să fii atât de intransigentă cu tine însăţi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter