Șocant! Cum poți muri din cauza unui coș de pe față

De Sandra S., pe

Dacă ai obiceiul de a-ți stoarce coșurile, s-ar putea să îți faci mai mult rău, decât bine. Mai mult chiar, unele obiceiuri de „înfrumusețare” pot avea chiar consecințe fatale! Află cum te poate omorî un coș de pe față.

„Triunghiul morții” de pe fața ta

Acest triunghi al morții care se află pe fața ta este localizat deasupra gurii – ridurile de expresie pe care le faci de la nări și până la colțurile gurii fac „triunghiul morții”.
Zona se numește astfel pentru că vasele de sânge care se află aici provin din spatele capului și se întâlnesc cu venele de la baza creierului. Infecțiile care apar aici – din cauza coșurilor stoarse, îngrijite incorect – pot cauza probleme grave precum pierderea vederii, paralizie, dureri de cap și chiar moartea.

Cum îți îngrijești corect această zonă

Dacă ai obiceiul de a te scobi în nas sau de a-ți înlătura firele de păr din nas cu o pensetă, află că de fiecare dată când creezi o rană, bacteriile se pot strânge și pot intra mai ușor în organism. Alegerea cea mai bună este să-ți cumperi un aparat care tunde părul și nu care-l smulge.
Nu îți stoarce coșurile de pe față, ci lasă-le să se vindece singure. De asemenea, nu stoarce nici punctele negre, iar cicatricile ar trebui lăsate în pace. De fiecare dată când apare vreo infecție la nivelul tenului, trateaz-o imediat.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter