Scrub-ul care te ajută să arăți cu 10 ani mai tânără

De Simona Josan, pe Ultimul update Vineri, 03 iunie 2016, 16:17
Un amestec din ingrediente 100% naturale face minuni pentru tenul tău, mai ales dacă vrei să-l păstrezi curat, fără puncte negre, dar și tânăr. Îți propunem să încerci acest scrub pe bază de ceai verde, ulei de cocos, sare, zahăr, care îți va tonifica pielea și o va face să arate cu 10 ani mai tânără.

Secretul măștii stă în ingredientele sale naturale, extrem de benefice epidermei.

Ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii și luptă împotriva radicalilor liberi, ajută la lupta împotriva ridurilor, stimulează producția de colagen, previne apariția rozaceei și hidratează foarte bine pielea. De altfel, în cultura japoneză, ceaiul verde a fost utilizat dintotdeauna pentru calmarea și refacerea pielii.

Citește și: Cremă antirid de față preparată chiar la tine acasă

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași, vitamina E și proteine, esențiale pentru menținerea frumseții și sănătății pielii. Cea mai mare calitate a uleiului de cocos este aceea că ajută la hidratarea și catifelarea pielii. Astfel, dacă ai pielea uscată sau suferi de o afecțiune cronică, uleiul de cocos funcționează ca un exfoliant gentil, care nu lasă urme sau agresează tenul.

Sarea și zahărul sunt agenți de exfoliere, perfecți pentru îndepărtarea celulelor moarte. Îți lasă pielea extrem de strălucitoare, dându-i un aspect mătăsos.

Uite cum prepari scrub-ul pe bază de ulei de cocos și ceai verde!

Ai nevoie de:

un pliculeț de ceai verde

¼  sfert de cană de apă filtrată

¼ linguriță de pudră matcha (pudră de ceai verde)

o cană de ulei de cocos

½ cană de zahăr sau sare

Mod de preparare:

Prepară o cană de ceai verde dintr-un pliculeț și las-o la răcit la temperatura camerei. Combină uleiul, zahărul (sarea) și pudra matcha într-un bol și amestecă bine. Adaugă 1/8 de cană din ceaiul răcit și amestecă din nou bine. Depozitează-l într-un recipient închis ermetic și folosește-l la duș. Îl poți folosi atât pentru față, cât și pentru corp.

Citește și: Cum îți faci un ser antirid pentru ochi din două ingrediente naturale

Înainte să decizi ce folosești la scrub-ul tău, zahărul sau sarea, trebuie să știi că primul ingredient este mult mai gentil cu pielea, în timp ce al doilea este mult mai abraziv.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter