5 măşti naturale care îţi redau frumuseţea tenului

De Libertatea pentru femei, pe

Întinereşte-ţi tenul cu un tratament complet şi natural. Pielea ta va fi intens hidratată, tonică şi cu mai puţine riduri. Poţi face totul acasă cu costuri minime, dar cu efecte vizibile.
 

Mască tonică cu MĂR

Toate vrem să ne simţim pielea curată şi luminoasă.
O metodă simplă şi deloc costisitoare este aplicarea unei măşti naturale cu măr, iar marele avantaj constă în faptul că este potrivită pentru toate tipurile de ten. Iei fructul, îl dai pe răzătoare, apoi îl aplici pe toată suprafaţa tenului. Lasă masca să acţioneze 12-15 minute, după care clăteşti bine cu apă.

CARTOFII diminuează ridurile

Poate nu ştiai, dar cartofii sunt un excelent remediu împotriva ridurilor. Tot ce trebuie să faci este să fierbi doi cartofi, de dimensiuni medii, apoi îi laşi să se răcească la temperatura camerei. Îi pisezi şi îi amesteci cu puţin lapte, până obţii o pastă nu foarte subţire, pe care s-o poţi aplica pe toată faţa. Laşi să acţioneze 15-20 de minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

SPANACUL şi AVOCADO calmează iritaţiile

O soluţie excelentă pentru tenul sensibil sau iritat este masca cu spanac, dar şi cea cu avocado. În cazul celei dintâi, fierbi spanacul tăiat mărunt, apoi îl laşi la răcit şi îl pui pe o batistă. Aplici totul pe faţă şi laşi să acţioneze un sfert de oră. În ce priveşte masca din avocado, aceasta este recomandată tenului foarte uscat. Pisezi pulpa de avocado, adaugi câteva picături de ulei de măsline extravirgin, apoi aplici amestecul zece minute. Vei constata efectele vizibile dacă repeţi procedura timp de zece zile.

Hidratează cu MIERE şi MORCOVI

Păstrează-ţi tenul hidratat cu o mască foarte eficientă pe care o poţi prepara cu 5 linguriţe de miere în amestec cu trei morcovi medii, fierţi şi pasaţi. Omogenizezi bine şi pasta obţinută o aplici pe tenul curăţat. Laşi să acţioneze 10-12 minute, iar apoi îţi clăteşti faţa cu apă călduţă. E recomandat să repeţi procedura de două ori pe săptămâna, timp de o lună.

CASTRAVEŢII şi VINETELE îndepărtează petele

Poţi înlătura foarte bine petele de pe ten cu ajutorul măştilor cu castraveţi, dar şi cu vinete. Aşadar, iei un castravete mare sau trei mai mici, îi tai felii şi le aplici pe faţă. Laşi să acţioneze un sfert de oră. Ca efect, va atenua petele şi va calma iritaţiile pielii. Vinetele au şi ele un efect excelent în atenuarea petelor. Iei pulpa legumei, o mărunţeşti şi o aplici pe piele. Laşi să acţioneze o jumătate de oră, iar la final clăteşti cu apă călduţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter