5 greşeli de evitat în machiaj

De Libertatea pentru femei, pe

Machiajul trebuie să „lucreze” în avantajul tău, să îţi pună în valoare trăsăturile şi frumuseţea, nicidecum să îţi accentueze micile defecte. Citeşte în continuare, ca să afli ce nu trebuie să faci.
 

1 Obraji prea roşii

Ca să nu arăţi ca un clovn după aplicarea fardului de obraz, orientează-te numai spre nuanţe foarte naturale, gen roz trandafiriu, bej deschis sau bronz pal. Un rezultat nedorit se poate obţine şi dacă fardul nu e aplicat corect, în acord cu liniile feţei. Pentru o aplicare cât mai reuşită, foloseşte o perie specială, bogată, atinge cu ea o singură dată suprafaţa fardului şi aplică pe obraz cu o mişcare fermă. Aplică ascendent, spre tâmplă, iar ca să luminezi chipul, din colţul sprâncenei spre osul obrazului foloseşte un fard-cremă iluminator.

2 Contur de buze ales greşit

Niciodată, nuanţa conturului de buze nu trebuie să difere de cea a rujului. Ca să nu dai greş, alege aceste două produse din aceeaşi gamă şi urmăreşte ca nuanţele lor să fie cît mai asemănătoare, dacă nu chiar identice. Indiferent de forma sau grosimea buzelor, stră-duieşte-te să urmezi linia lor şi să nu depăşeşti conturul natural; altfel, rezultatul va fi ridicol.  Pentru ca rujul să reziste mai mult, aplică înainte un strat subţire de pudră.

3 Mascara în exces

Oricît de mult ţi-ar plăcea genele lungi, curbate şi cu mult volum, e indicat să nu exagerezi totuşi cu rimelul. Mai mult de două straturi încarcă inutil genele, făcându-le să se lipească între ele şi să nu mai poată fi definite foarte exact. Dacă ai genele drepte, foloseşte mai întâi ondulatorul special, apoi începe aplicarea rimelului de la bază spre vârfuri, cu o uşoară mişcare în zigzag. Aplică cele două straturi succesiv, fără a lăsa timp de uscare între ele.

4 Prea multă pudră

Rolul acestui produs este de a fixa fondul de ten şi de a lua din strălucirea dată de acesta. Ai grijă la aplicare, pentru că prea multă pudră încarcă tenul şi porii şi dă binecunoscutul aspect de mască. Cel mai bine e s-o aplici cu o perie foarte bogată, care o va distribui uniform pe ten. La sfârşit, finisează, cu peria curată, începând de la frunte spre bărbie.

5 Farduri nepotrivite

Dacă eşti foarte palidă, ai cearcăne sau ochii mici şi apropiaţi, nu alege nuanţe închise pe pleoape, pentru că nu sunt în avantajul tău. Ca să dai impresia de ochi mai mari sau să luminezi privirea, fardurile deschise, cu textură sidefată sunt exact ceea ce cauţi. Dacă, dimpotrivă, tenul este măsliniu, foloseşte farduri mai intense, pentru că cele deschise îţi dau un look prea şters.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter