Frumuseţe: Produse de machiaj mai puţin cunoscute

De Libertatea pentru femei, pe

Ai tot auzit de ele, însă nu știi sigur ce sunt? Ca să poți decide mai ușor dacă îți trebuie, îți prezentăm câteva dintre cele mai noi produse de machiaj.
Produsele de make-up sunt într-o continuă evoluție, mereu apar altele și, aproape întotdeauna, e vorba de ceva mai bun, care promite să îți ofere un look perfect, în cel mai scurt timp și cu cel mai mic efort.

► Iluminatorul, accent pe puncte-cheie

E un produs de machiaj care pune în valoare anumite zone, dă vitalitate chipului și strălucire naturală, te ajută să diminuezi vizual trăsături de care nu ești mulțumită și, în același timp, să le pui în lumină pe celelalte. Textura fină, lucioasă reflectă lumina în zonele în care produsul este aplicat. Pentru un rezultat desăvârșit, acesta trebuie să se combine perfect cu pudra și fondul de ten, astfel încât să nu existe diferențe vizibile între produse. În acest sens, specialiștii sfătuiesc ca iluminatorul să fie aplicat cu același instrument cu care ai întins și fondul de ten pentru ca trecerea de la un produs la altul să se facă natural. Poți alege între cel pudră și cel cremos. Primul se aplică după fond de ten și pudră, cu o pensulă specială, subțire și cu atenție ca să nu se întindă peste tot, ci doar în punctele dorite. Cel cremos se aplică după fondul de ten, cu același instrument, prin tamponări ușoare. În general, zonele-cheie în care se folosește iluminatorul sunt: arcadele (în punctul cel mai înalt), puntea nasului (dar niciodată vârful), arcul lui Cupidon, osul pometelui. Nu lua primul iluminator pe care îl găsești, căci nuanța greșită poate compromite machiajul. Înainte de a cumpăra, testează și alege-o pe cea potrivită.

► BB cream, balsamul-minune

Beauty Balm sau Blemish Balsam e un produs multifuncțional, care poate înlocui mai multe produse de îngrijire: crema de hidratare, crema de protecție solară și chiar fondul de ten. În plus, se pare că produsul e potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel sensibil sau acneic. Promite să acopere imperfecțiunile, să dea o culoare uniformă, un aspect neted și un look natural și să estompeze cearcănele. În ceea ce privește îngrijirea, are SPF inclus, formulă hidratantă, ajută la închiderea porilor, lasă pielea să respire, are rol de regenerare și controlează excesul de sebum, dacă tenul e gras. Îl poți folosi fie singur, aplicat direct pe ten sau după hidratare, fie împreună cu fondul de ten, caz în care funcționează ca o bază de machiaj.

► Primerul, baza ideală

E de fapt mai mult decât o bază de machiaj, pentru că, pe lângă faptul că oferă rezistență fardurilor, are și proprietăți de corectare și îngrijire: matifiază perfect, reglează producția de sebum și protejează pielea.
Are la bază silicon, ceea ce îl face să fie potrivit pentru orice tip de ten. Se folosește după curățarea, hidratarea și tonifierea tenului, înainte de fondul de ten.
Pe lângă primerul pentru ten, există și varianta pentru ochi, foarte bună pentru pleoapele uleioase, pe care fardurile nu rezistă și se strâng în pliu. Acesta matifiază și controlează secreția de sebum, oferă rezistență fardului și ajută la o aplicare mai ușoară a acestuia, fără a-i schimba însă proprietățile. Dacă vrei să ai control deplin, îl poți aplica direct cu degetul, dar întotdeauna în cantitate mică. Lasă-l puțin să se usuce înainte de aplicarea culorii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter