Învaţă să fii mulţumită de aspectul tău!

De Libertatea pentru femei, pe

Atunci când te priveşti în oglindă ar fi bine să-ţi admiri calităţile Majoritatea femeilor au tendinţa de a se critica şi de a-şi găsi defecte, deşi ar trebui să ştie că frumuseţea vine din interior!
„Uf, iar m-am îngrăşat! Cu siguranţă am pus cel puţin trei kilograme. N-ar trebui să mai mănânc atâtea dulciuri!”, „Hm, coşul asta când are să-mi dispară de pe faţă? Şi părul, uite în ce hal îmi stă, iar aluniţa asta care mi-a apărut de curând mă scoate din minţi… Of, arăt groaznic.” Dacă şi ţie îţi trec astfel de gânduri, ei bine, a venit timpul să-ţi schimbi atitudinea!

1.  Începe un program de îngrijire

Dacă te deranjează atât de mult felul în care arăţi, primul pas constă într-o schimbare de imagine. Mergi la un salon şi cere-i coafezei să-ţi sugereze o tunsoare care să te avantajeze şi în acelaşi timp să fie uşor de aranjat dimineaţa, înainte de a începe o nouă zi de lucru. De punctele negre sau de acnee poţi scăpa cu ajutorul unui tratament cosmetic.
Iar cum nicio femeie nu este mulţumită de greutatea ei, declară război kilogramelor în plus. Nu este neapărat nevoie să recurgi la diete drastice, care te secătuiesc de puteri şi-ţi dau dureri de cap, ci mai bine încearcă să te alimentezi sănătos în fiecare zi. Începe prin a renunţa la dulciuri (cel puţin mai redu din cantitate) şi apoi treptat învaţă-te să consumi porţii mai mici de mâncare. Fructele şi legumele proaspete nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. Vitaminele şi mineralele din conţinutul lor îţi vor da o stare de bine.

2.  Nu-ţi stabili  ţinte de neatins

Este foarte important să fii realistă. Nu-ţi poţi dori să fii mai înaltă decât eşti sau să ai părul drept, dacă tu îl ai ondulat din naştere. În concluzie, este absurd să te declari nemulţumită de ceva ce nu ai cum să obţii. Dar pentru a te simţi mai bine poţi să apelezi la anumite trucuri. Eşti prea mică de înălţime? Poartă numai încălţăminte cu toc. În general, tocurile conferă femeilor o prestanţă aparte şi un plus de eleganţă, ceea ce le sporeşte încrederea în forţele proprii. Ai părul drept şi ţi-l doreşti ondulat sau invers, apelează la soluţiile cosmetice.

3.  Scoate-ţi în evidenţă calităţile

Nu trebuie să arăţi ca un manechin pentru a te simţi mulţumită cu aspectul tău exterior. Indiferent de forma feţei, a nasului sau de numărul kilogramelor, poţi arăta minunat dacă ştii să-ţi etalezi cu farmec calităţile. Eşti ceva mai plinuţă, dar ai ochii foarte frumoşi? Pune-i în valoare printr-un machiaj reuşit. Ai buze senzuale? Colorează-le şi zâmbeşte mai des pentru a atrage privirile tuturor asupra lor. Dacă atu-ul tău sunt picioarele, atunci îmbracă-te astfel încât să le scoţi în evidenţă. Fiecare persoană poate obţine un farmec aparte dacă ştie să-şi sublinieze trăsăturile fizice care o avantajează.
Nu lăsa să treacă nicio zi fără să-ţi faci singură măcar un mic compliment.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter