Frumuseţe: Cum îţi vopseşti corect părul acasă

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 10 decembrie 2021, 14:08

Poţi să ai un păr superb, cu o culoare fermecătoare, fără să dai toţi banii la un salon de înfrumuseţare. Iată ce trebuie să faci să te vopseşti ca un profesionist şi să obţii nuanţa pe care ţi-o doreşti, fără să îţi deteriorezi podoaba capilară.
Dacă este prima dată când vrei să îţi schimbi culoarea părului sau încerci o altă marcă de vopsea, fă-ţi un test alergic, urmând instrucţiunile de pe ambalajul produsului. Dacă nu observi reacţii adverse, poţi începe să te vopseşti.
Părul nu trebuie să fie încărcat de produse de îngrijire sau de coafare, însă poate fi nespălat de 3-4 zile,
deoarece în acest fel îţi protejezi scalpul de acţiunea amoniacului din vopsea.
Foloseşte o cremă hidratantă pe care să o aplici pe faţă, gât şi urechi, ca să nu te pătezi. În cazul în care, la final, au rămas totuşi urme pe piele, masează zonele respective cu zeamă de lămâie, după care clăteşte cu apă.

Cum aplici vopseaua

Începe întotdeauna cu rădăcinile firelor, împărţind părul în mai multe cărări. Continuă aplicarea culorii până la creştet ca să te asiguri că ai acoperit foarte bine această zonă. Prinde partea din faţă a părului pentru a-l vopsi mai uşor şi la spate. Aici vei face cărări orizontale, folosind aceeaşi tehnică de colorare a rădăcinilor. La final, întinde vopseaua pe toată lungimea părului, cu ajutorul pensulei. Masează bine, apoi acoperă-ţi părul cu o folie de aluminiu sau o cască de duş şi lasă să acţioneze. Nu îţi prinde părul într-o codiţă sau mic coc în creştetul capului, deoarece vopseaua nu va mai acţiona uniform.

Hidratează şi regenerează

După ce timpul de acţionare a culorii a expirat, clăteşte cu apă caldă (niciodată fierbinte), apoi spală cu şampon regenerant. Aplică un un balsam hidratant pe vârfurile umede. Lasă să acţioneze 2 minute şi clăteşte foarte bine.
Pentru acoperirea firelor albe, foloseşte vopsea cu amoniac, dar nu mai des de o dată la o lună şi jumătate.

Trucuri de luat în seamă

► Vopseaua de păr semi-permanentă evită efectul de două nuanţe la următoarea colorare a părului, deoarece se duce treptat. Se recomandă dacă îţi doreşti o culoare închisă.
► Vopseaua de păr permanentă persistă mai mult pe păr şi deci trebuie reîmprospătată mai rar. Este o alegere bună pentru o culoare mai deschisă a părului.
► Vopseaua semi-permanentă durează aproximativ 6 spălări, iar o culoare permanentă e necesar să fie reîmprospătată la 5 săptămâni.
► Dacă vrei să obţii o nuanţă de blond, pe un păr brunet, nu vei reuşi niciodată fără o decolorare, în prealabil.

Vezi tot ce treuie sa stii despre vopsirea parului acasa!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter