Frumuseţe şi sănătate: Ozonoterapia te întinerește

De Libertatea pentru femei, pe

Chiar dacă anumite moduri de administrare ale ei pot fi neplăcute, ozonoterapia te ajută să scapi de o gamă largă de probleme de sănătate, de la inflamații, în reumatism, la hepatită. În plus, îmbunătățește aspectul fizic.
Am aflat mai multe despre acest tip de terapie de la Dr. Răsvan Constantinescu, medic recuperare medicală, și de la dr. Ramona-Elena Constantinescu, medic neurolog, ambii cu competențe în medicină funcțională și ozonoterapie.

De ajutor în reumatism și nu numai, ozonul are o acțiune directă și imediată, cu efect dezinfectant și revitalizant. Hrănește țesuturile, combate durerile și inflamațiile şi ajută la relaxarea mușchilor. Are un efect asemănător cortizonului, dar fără efectele negative ale acestuia. Ce calităţi îi mai sunt atribuite? Ei bine, reface articulațiile în caz de artroză. În același timp, distruge virusurile, bacteriile și ciupercile de piele. Stimulează imunitatea și este revitalizant. Potențează acțiunea insulinei. Scade valoarea colesterolului seric și total, dar crește cantitatea de „colesterol bun”. Îmbunătățește circulația sângelui. Astfel, crește rezistența la efort și capacitatea de memorare. Are și acțiune antidepresivă. Potențează sistemul de luptă împotriva radicalilor liberi și favorizează eliminarea toxinelor. Poate fi folosit și pentru reducerea ridurilor, tratamentul cicatricilor provocate de acnee, dispariția aspectului de coajă de portocală în celulită.

Apa ozonizată

Îmbunătățește metabolismul, ceea ce generează o stare de bine, de energie și bunăstare generală. Ajută la refacerea florei intestinale naturale și la eliminarea toxinelor. Astfel, previne anumite forme de intoxicare cauzate de tratamentele de lungă durată cu medicamente, dar și cele cauzate de intoleranțe alimentare. Este utilă și în caz de ulcer gastro-intestinal, colită ulceroasă, boala Crohn etc. Poate fi folosită și în bolile respiratorii, pentru că distruge agenții patogeni din gât, faringe și sinusuri nazale. Combate simplu și eficient inflamațiile gingiilor. Utilizată extern, ajută la vindecarea rănilor și la eliminarea micozelor și a candidozelor.

INDICAȚII:

► afecțiuni degenerative și reumatice (hernia de disc cervicală și lombară, artroze, lombosciatică, gută etc.)
► cardiopatie ischemică
► disfuncții erectile
► astenie fizică și psihică
► depresie
► hepatite virale B și C
► infecții virale, bacteriene, micotice, Zona Zoster
► infecții ale pielii (răni infectate, ulcer varicos)
► ca adjuvant în diabet și pentru tratarea problemelor asociate
(ochi și membre)
► ca adjuvant în cancer.
Tratamentul se poate face în mai multe moduri, în funcție de afecțiune și de contraindicațiile pacientului:
► injectarea sub piele, în mușchi sau în articulații a unei cantități de oxigen-ozon
► insuflarea pe cale rectală
► autotransfuzie cu sânge ozonat
► tratarea externă în baie de ozon.

TRATEAZĂ CU SUCCES MAI MULTE BOLI

„Am avut numeroase cazuri tratate cu succes în bolile reumatice. Dacă se intervine de la primele dureri, artroza nu mai ajunge un factor care invalidează persoana. Ozonoterapia are și un efect foarte bun în atenuarea durerilor. A venit la noi la cabinet o doamnă suferind de lombosciatică. Avea dureri mari și nu putea să meargă decât sprijinindu-se de un baston. După o ședință de infiltrații cu ozon, a plecat și a uitat bastonul în cabinet. Nu mai simțea nevoia să se sprijine. Am avut un rezultat spectaculos și la un tânăr de 21 de ani, care suferea de diabet. Avea și complicație la picioare și, din cauza leziunilor, nu se mai putea depalasa. După 12 ședințe cu infiltrații, a intrat într-un program de recuperare prin kinetoterapie și a reușit să meargă din nou.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter