Cum îţi menţii bronzul mai mult timp

De Unica.ro, pe

Pentru a prelungi frumuseţea şi prospeţimea bronzului, pielea are nevoie de vitamine şi minerale.

Alimentaţia corectă

Consumă cât mai multe fructe şi legume proaspete, pentru că hidratează intens şi previn cojirea pielii. Cei mai indicaţi sunt morcovii, deoarece conţin beta-caroten (ingredient folosit şi în produsele de protecţie solară), care asigură o hidratare optimă, oferă elasticitate pielii, previne îmbătrânirea şi ajută la realizarea unui bronz sănătos.
Nu neglija sub nici o formă hidratarea! Bea pe parcursul zilei câte 2 litri de apă; aceasta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi activitatea celulelor şi susţine hidratarea din interior a pielii, mai bine decât orice alt lichid. Şi, pentru a-i asigura corpului şi necesarul de vitamina C, pune în fiecare pahar cu apă o felie de
lămâie. Obţii o băutură răcoritoare şi foarte sănătoasă.

Fă duşuri reci

Un duş revigorant îţi redă buna dispoziţie. Dar, din cauză că pielea bronzată tinde să fie mai fină şi mai sensibilă, trebuie adoptată o altă metodă. Aşa că nu folosi apă foarte caldă şi nu te freca energic cu prosopul; nu vei face decât să răneşti pielea, care se va usca excesiv şi se va coji. Foloseşte un gel de duş delicat, hrănitor, pe bază de uleiuri naturale sau vitamine. Iar pentru a împiedica pătarea pielii, renunţă o vreme la băile lungi, la masaje cu mănuşi aspre sau la peelingurile corporale şi la produsele exfoliante.
Truc: Dacă suporţi, fă duşuri cu apă rece, pentru îmbunătăţirea circulaţiei. Continuă hidratarea pielii şi după baie, cu o cremă hrănitoare.

Uleiuri pentru catifelare

Pielea bronzată are nevoie de multă hidratare. Masează-te după fiecare duş cu ulei de corp sau ulei natural de măsline amestecat cu câteva picături de ulei esenţial de lămâie. Pielea va redeveni suplă şi foarte catifelată. Chiar dacă nu te mai expui întreaga zi la soare, înlocuieşte crema de corp obişnuită cu o loţiune after-sun, care calmează şi hrăneşte, menţinând în acelaşi timp bronzul. Cele mai bune sunt produsele care conţin ulei de jojoba sau alfa-bisabolol.
Truc: Alege un produs after-sun care are în acelaşi timp şi acţiune autobronzantă!

Protecţie suplimentară pentru ten

Din păcate, bronzul tenului este primul care dispare. Măştile naturale păstrează
bronzul şi frumuseţea tenului, hrănind şi reparând micile probleme inestetice.
Foarte eficientă în această privinţă este Aloe Vera, pentru că hidratează intens, catifelează şi calmează pielea. Foloseşte fie ca atare gelul din frunzele acestei plante, fie produse de îngrijire care au în compoziţie acest ingredient.
O alternativă este masca hrănitoare cu miere şi măr, care menţine elasticitatea şi previne apariţia ridurilor. Dă un măr pe răzătoare şi amestecă-l cu 3 linguriţe de miere până ce obţii o pastă. Întinde-o uniform pe faţă, iar după aproximativ 15-20 de minute îndepărteaz-o cu apă călduţă.
De asemenea, nu uita de cremele speciale after-sun pentru ten, cu acţiune antiîmbătrânire, precum şi de protecţie a zonei sensibile a ochilor.
Curăţarea zilnică a tenului nu trebuie să lipsească din programul tău de îngrijire.
Alege însă un produs delicat, pe bază de vitamine, care va îndepărta celulele moarte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter